Voordat u begint

Bij Lloyds Bank kunt u uw hypotheek op 2 manieren afsluiten: zelf online of via een onafhankelijk adviseur. 

Als u een woning koopt en momenteel geen hypotheek heeft, dan kunt u ervoor kiezen zelf uw hypotheek online af te sluiten. Het is hiervoor essentieel dat u de Nederlandse taal goed beheerst. Lloyds Bank vindt het belangrijk dat u de voorwaarden van de lening goed begrijpt, zich bewust bent van de risico’s, en de voor- en nadelen van het zelf online afsluiten inziet.  

Heeft u al een hypotheek? Beheerst u de Nederlandse taal niet of weet u te weinig over hypotheken? Of regelt u de hypotheek liever via een financieel adviseur? Dan kunt u de hulp van een onafhankelijk adviseur inschakelen. De adviseur voorziet u van relevante informatie, adviseert en staat u bij tijdens het aanvraagproces.

Wat is 'execution only' eigenlijk? 

Een hypotheek die u execution only, dat wil zeggen: zonder advies,  afsluit is uiteindelijk niet anders dan wanneer u een hypotheek afsluit via een financieel adviseur. U betaalt dezelfde rente en de voorwaarden zijn gelijk. Het enige verschil is de wijze waarop de hypotheek tot stand komt. Als u zelf uw keuzes maakt, zonder advies, dan bent u ook zelf verantwoordelijk. Een financieel adviseur denkt met u mee, geeft advies en behoedt u voor eventuele verkeerde keuzes. 

Voor wie is execution only bedoeld?

Het aanvragen van een hypotheek zonder advies is bedoeld voor consumenten die de Nederlandse taal beheersen en voldoende kennis hebben over hypotheken. Dit is essentieel en een voorwaarde voor het online aanvraagproces. Het succesvol afronden van de Kennis- en Ervaringstoets is vereist. 

U moet stevig in uw schoenen staan, goed op de hoogte zijn van alle aspecten die een rol spelen bij het afsluiten van een hypotheek en het nodige weten van actuele onderwerpen zoals fiscale wetgeving. Ook moet u zelf de financiële gevolgen van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid inschatten en beslissingen nemen over hypotheekvormen en rentevastperiode. Als u kiest voor execution only, krijgt u geen advies. 

Lloyds Bank behoudt het recht om het aanvraagproces te staken en u door te verwijzen naar een onafhankelijk adviseur als het vermoeden bestaat dat u niet aan de bovenstaande criteria voldoet.

Voor wie is execution only niet bedoeld?

Het execution only aanvraagproces is niet mogelijk als u de Nederlandse taal niet beheerst, als u twijfelt aan uw kennis over hypotheken of als u de Kennis- en Ervaringstoets niet succesvol heeft afgerond. Indien u uw persoonlijke situatie en risico’s niet goed genoeg kan inschatten en het overzicht niet kunt behouden, is het zelf afsluiten niet geschikt voor u. Wij verwijzen u in dat geval graag door naar een onafhankelijk adviseur die u informeert, adviseert en begeleidt tijdens het afsluiten van uw hypotheek. 

Vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

De 5 stappen naar uw hypotheek