Snel en eenvoudig een taxatie aanvragen

Als u een woning wilt kopen, heeft u een taxatierapport nodig. Dat geldt ook als u een hypotheek wilt oversluiten. Het taxatierapport moet zijn gemaakt en zijn goedgekeurd door een taxateur die erkend is door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SWEW) en mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

U kunt zelf een taxateur uitkiezen, of gebruik maken van de voordelige taxatieservice. Deze wordt aangeboden door de Nationale Taxatie Service (NTS). Als klant van Lloyds Bank betaalt u voor deze service slechts € 425,- (inclusief btw). Indien het een taxatierapport van een nieuwbouw object betreft, dan betaalt u € 550,- (inclusief btw). Als bodeminformatie bij de gemeente moet worden opgevraagd worden de leges aanvullend in rekening gebracht.

Taxaties in heel Nederland

De Nationale Taxatie Service (NTS) is specialist in taxatieopdrachten. NTS werkt met een landelijk netwerk van ruim 500 makelaars voor taxaties door gecertificeerde en onafhankelijke taxateurs in Nederland. Taxeren gebeurt dus altijd door een lokale taxateur, die bekend is met de plaatselijke marktomstandigheden.

Snelle service

Wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Dat kan snel en eenvoudig:
 

  1. Vul het taxatie-aanvraagformulier in
  2. U ontvangt per e-mail een bevestiging van NTS
  3. NTS neemt dezelfde dag of uiterlijk de volgende werkdag contact op. Er wordt een afspraak gemaakt met de eigenaar van de woning, of met de verkopend makelaar. U ontvangt een e-mail als de taxatiedatum bekend is
  4. De taxateur stelt het taxatierapport op. U krijgt hier een digitaal exemplaar van. De taxateur stuurt ook een taxatierapport naar Lloyds Bank. U hoeft dit zelf niet te doen
  5. NTS houdt u met e-mails op de hoogte van de voortgang

Heeft uw taxatie spoed?

Bij uw opdrachtaanvraag kunt u een gewenste opleverdatum opgeven. De gewenste opleverdatum is minimaal één week na de aanvraagdatum. 

Wilt u de marktwaarde binnen 3 werkdagen weten? Dan kunt u dit op het aanvraagformulier aangeven door bij de vraag over spoedverwerking 'Ja' aan te vinken. Een spoedtaxatie wordt even nauwgezet uitgevoerd als een normale taxatie. U betaalt hiervoor € 75,- extra.

Taxatierapport en factuur

  • Nadat u de aanvraag heeft gedaan betaalt u deze direct via i-DEAL.
  • Zodra de taxatie is afgerond ontvangt u van NTS een e-mail met het digitale taxatierapport (pdf-bestanden).
  • NTS stuurt het rapport digitaal naar u toe. Als u dat op prijs stelt, kan het ook naar uw huisadres gestuurd worden.