Lloyds Hypotheken B.V. is een volle dochter van Bank of Scotland plc en maakt onderdeel uit van Lloyds Banking Group.

Lloyds Bank GmbH is een dochteronderneming van Lloyds Bank plc en maakt ook onderdeel uit van Lloyds Banking Group. Lloyds Bank GmbH is statutair gevestigd in Berlijn en staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (Bafin). In Nederland moet Lloyds Bank GmbH zich houden aan de in Nederland geldende wet- en regelgeving. Hierop houden De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht.

Bank of Scotland plc heeft in Nederland vele jaren hypotheken verstrekt onder de handelsnamen Lloyds Bank en Bank of Scotland. Bank of Scotland plc is een Britse bank en heeft een Britse bankvergunning. Met de bankvergunning van Bank of Scotland plc en het bijbehorende Europese paspoort is het mogelijk om ook in Nederland te werken. Door de brexit komt het recht om hypotheken in Nederland te verstrekken, te vervallen. Om dit te voorkomen, is in Duitsland een nieuwe bank opgericht, Lloyds Bank GmbH. Deze nieuwe bank heeft in 2019 een bankvergunning en Europees paspoort van de Duitse toezichthouder ontvangen en is geautoriseerd om ook in Nederland te opereren. Op deze manier kunnen de activiteiten in Nederland voor huidige en toekomstige klanten worden voortgezet.

Door de onduidelijkheden rondom de brexit en om tijdens het aanvragen van de Duitse bankvergunning hypotheken te kunnen blijven verstrekken, zijn tussen 22 oktober 2018 en 24 maart 2019 nieuwe hypotheekaanbiedingen uitgebracht via Lloyds Hypotheken B.V. Om alle activiteiten op de Nederlandse markt onder te brengen bij Lloyds Bank GmbH, hebben wij besloten uw hypotheek over te dragen. De dienstverlening aan u wordt ongewijzigd voortgezet.

Hypotheken van Lloyds Hypotheken B.V. worden omstreeks 7 mei 2020 overgedragen aan Lloyds Bank GmbH.

De product- en acceptatievoorwaarden blijven gelijk en de naam van uw hypotheek en uw leningnummer veranderen niet. Ook blijft de dienstverlening rondom uw hypotheek ongewijzigd. De enige verandering is dat uw hypotheekverstrekker Lloyds Bank GmbH wordt. In de praktijk merkt u weinig van deze verandering.

Ja, dezelfde mensen blijven voor u werken. U kunt dus nog steeds contact opnemen met ons kantoor in Nederland.

Wij blijven met u corresponderen in het Nederlands.

U heeft Lloyds Hypotheken B.V. gemachtigd om de betalingen voor uw hypotheek automatisch van uw rekening af te schrijven. Op deze machtiging veranderen wij de bedrijfsgegevens van Lloyds Hypotheken B.V. in de bedrijfsgegevens van Lloyds Bank GmbH. Daardoor kan Lloyds Bank GmbH de betalingen voor uw hypotheek bij u incasseren. Dit gebeurt automatisch. U hoeft hier dus zelf niets voor te doen.

Dan kunt u tot 1 mei 2020 op de volgende twee manieren bezwaar maken:

  • Door een brief te sturen naar de Hypotheek Service Desk van Lloyds Bank, Antwoordnummer 39115, 1090 WC Amsterdam (een postzegel is niet nodig)
  • Door een e-mail te sturen naar hypotheek@lloydsbank.nl

Nadat wij uw bezwaar hebben ontvangen, beëindigen wij de automatische afschrijving van uw betalingen. Daarna moet u de betalingen voor uw hypotheek elke maand zelf naar ons overmaken. Om te voorkomen dat u een betaling mist, raden wij u aan om de automatische afschrijving van uw betalingen door te laten lopen.

Wij zijn ervan overtuigd dat met de overdracht van uw hypotheek uw belang zo goed mogelijk wordt gediend. Maakt u zich hier toch zorgen over? Neem dan contact op met onze medewerkers van de Hypotheek Service Desk.