Het maken van de berekening via onze website kost u, als u de juiste informatie voorhanden hebt, ongeveer 5 minuten. Vervolgens kost het aanvragen van een indicatief hypotheekaanbod circa twintig minuten. Als u hulp nodig heeft kunt u altijd terecht bij onze Hypotheek Service Desk, via telefoonnummer 020 200 83 88. Lees meer over het aanvragen van een hypotheek bij Lloyds Bank.

Zodra wij alle benodigde stukken ontvangen hebben gaan wij aan de slag met het beoordelen van uw aanvraag. Dit duurt over het algemeen één tot drie weken. Indien u haast heeft, kunt u dit bij ons aangeven. Stuur het indicatief hypotheekaanbod en alle juiste documenten snel en tegelijkertijd in om de procedure te versnellen.

Meer over het hypotheek aanvraagproces leest u hier.

U bent verplicht om de waarde van een bestaande woning door een erkende taxateur te laten vaststellen. De kosten van de taxatie zijn voor uw rekening. 

Het taxatierapport dient te zijn opgemaakt door een persoon die daartoe bevoegd is en is ingeschreven in een van de volgende registers:

  • de stichting Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT);
  • de stichting Instituut Certificatie en Register Makelaar- Taxateur onroerende zaken (CRMT);
  • de stichting Certificering VBO Makelaars (SCVM);
  • de stichting Register Taxateurs Onroerende Zaken (SRTOZ).

De taxateur mag op geen enkele wijze betrokken zijn bij de transactie van (ver)koop of financiering.

Verder moet het taxatierapport gevalideerd zijn door een WEW erkend validatie instituut en mag het taxatierapport op het moment van de hypotheekaanvraag niet ouder zijn dan 6 maanden.

De afstand tussen de te taxeren woning en de standplaats van de taxateur mag niet meer bedragen dan 20 kilometer.

Voor de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag geldt dat de taxateur in dezelfde plaats als de te taxeren woning gevestigd dient te zijn.
Voor de provincies Groningen, Friesland en Zeeland geldt dat de taxateur binnen een straal van 30 kilometer van de te taxeren woning gevestigd moet zijn.

Het online aanvragen van een Lloyds Bank indicatief hypotheekaanbod is eenvoudig, geheel vrijblijvend en kost u niets.

U maakt online uw persoonlijke hypotheekberekening, eventueel met telefonische ondersteuning door onze Hypotheek Service Desk. U heeft hierbij gegevens over uw financiële situatie nodig, zoals de hoogte van uw inkomen en de waarde van het onderpand. U krijgt direct een inschatting van wat u maximaal kunt lenen voor de aankoop van uw woning.

Daarna doorloopt u de Kennis- en Ervaringstoets. U dient hiervoor een account aan te maken. Na succesvolle afronding kunt u verder met uw hypotheekaanvraag.

Uw indicatief hypotheekaanbod is binnen enkele werkdagen na verzending van uw hypotheekaanvraag beschikbaar in uw online omgeving. U ontvangt een email zodra het klaarstaat.

In ons stappenplan vindt u verdere uitleg over het gehele proces, van aanvraag tot passeren.

Ja, het is mogelijk om een Starterslening af te sluiten bij een Lloyds Bank Hypotheek. Kijk voor meer informatie bij Starterslening.

U kunt bij de Lloyds Bank Hypotheek energiebesparende maatregelen mee financieren. Voorwaarde is dat de hypotheek onder NHG condities wordt afgesloten.

Let op: de rekenmodule op deze website houdt geen rekening met energiebesparende maatregelen. Als u deze mee wilt financieren, kunt u contact opnemen met de Hypotheek Service Desk.

Ja, u kunt zoveel hypotheekberekeningen maken als u wilt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wanneer u uw Lloyds Bank Hypotheek wilt verhogen of een tweede hypotheek wilt afsluiten kunt u daarvoor geen berekening maken op onze website. Daarvoor moet u een aanvraagformulier invullen. Nadat u dit formulier helemaal heeft ingevuld en ondertekend kunt u het opsturen naar:

Lloyds Bank
Antwoordnummer 39115
1090 WC Amsterdam

of:

Postbus 93020
1090 BA Amsterdam

Wanneer u uw eerste hypotheek niet bij Lloyds Bank heeft afgesloten, is het niet mogelijk om alleen een tweede hypotheek bij ons af te sluiten.

Wellicht is het oversluiten van uw huidige hypotheek naar Lloyds Bank een goede mogelijkheid om toch een extra bedrag te lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing.

Neem contact op met onze Hypotheek Service Desk om de mogelijkheden te bespreken.

Een hypotheek die u execution only afsluit betekent niets anders dan dat u dit doet zonder advies. U doorloopt zelf het online aanvraagproces. Wanneer u keuzes moet maken, dient u zelf in te schatten wat dit voor uw persoonlijke financiële situatie betekent. Als u zelf uw keuzes maakt, zonder advies, dan bent u ook zelf verantwoordelijk. Een financieel adviseur denkt met u mee, geeft advies en behoedt u voor eventuele verkeerde keuzes.

Het proces zelf is niet anders dan wanneer u een hypotheek afsluit via een financieel adviseur. U betaalt dezelfde rente en de voorwaarden zijn gelijk. Het enige verschil is dus de wijze waarop de hypotheek tot stand komt.

Zelf doen of via een adviseur? Lees meer.

Bent u een starter op de woningmarkt en sluit u een nieuwe hypotheek af bij Lloyds Bank? Dan kunt u deze lineair of annuïtair aflossen. Bent u doorstromer of sluit u een bestaande hypotheek over? Dan is het vaak mogelijk uw huidige hypotheekvorm mee te nemen naar Lloyds Bank.

De hypotheekvorm die u kiest, bepaalt hoeveel restschuld u heeft aan het einde van de looptijd van uw hypotheek. Bij lineaire en annuïtaire hypotheken is de restschuld aan het einde van de looptijd bijvoorbeeld altijd € 0,-. 

Weten welke hypotheekvorm bij u past? Lees hier verder.

Als u financiële ruimte heeft, dan kan het interessant zijn om extra op uw hypotheek af te lossen. Voor de meeste hypotheken van Lloyds Bank geldt dat u per leningdeel jaarlijks 10% van de oorspronkelijke hoofdsom kunt aflossen. Dat kost u niets extra's. Lost u meer af dan 10%, dan betaalt u meestal hiervoor een vergoeding vervroegd aflossen.

Aflossen op uw hypotheek heeft tot gevolg dat uw maandlasten omlaag gaan. U betaalt na de extra aflossing minder rente en uw maandelijkse aflossing of spaarpremie gaat omlaag. 

Behalve lagere lasten heeft extra aflossen op uw hypotheek vaak ook nog een aantal andere gevolgen. Het is verstandig om hierover na te denken, voor u een extra aflossing doet. 

Meer weten over extra aflossen? Lees hier verder of neem contact op met onze Hypotheek Service Desk.

Nee, het is niet mogelijk om een maandtermijn vooruit te betalen.