Drie maanden voor uw rentevastperiode eindigt, ontvangt u van ons een renteherzieningsbrief. Deze brief ontvangt u ook digitaal via Mijn Hypotheek. Hierin bieden wij u standaard dezelfde rentevastperiode aan als u nu heeft. Als u dit zo wilt houden, hoeft u niks te doen. Maar u kunt ook voor een andere rentevastperiode kiezen. Aan uw keuze voor een andere rentevastperiode zijn geen kosten verbonden. U kunt zelf bepalen via welk kanaal u een nieuwe rentevastperiode kiest.

Via Mijn Hypotheek
U kunt via Mijn Hypotheek bij het tabblad ‘Renteherziening’ klikken op ‘Rentevastperiode wijzigen’. U kunt daar per leningdeel een nieuwe rentevastperiode kiezen. Het nieuwe maandbedrag wordt automatisch berekend. Wanneer u uw keuze hebt gemaakt, dient u de stappen ter bevestiging te volgen.

Via de post
Wanneer u een andere rentevasteperiode wilt dan standaard aangeboden, dan dient u dit specifiek aan te kruisen op het volmachtformulier en het formulier met de post naar ons terug te sturen.

De nieuwe rente gaat in aansluitend op de einddatum van uw vorige rentevastperiode. Uiteraard kunt u ook uw variabele rente kosteloos omzetten in een vaste rente.

Voor advies over welke rentevastperiode u moet kiezen verwijzen wij u graag naar een onafhankelijk financieel adviseur bij u in de buurt.
Heeft u nog geen toegang tot Mijn Hypotheek? Vraag deze dan hier aan.