Ja, met de Verhuurhypotheek kunt u maximaal 75% van de marktwaarde in verhuurde staat lenen. De marktwaarde in verhuurde staat is altijd lager dan de ‘normale’ marktwaarde zonder huurders.

Voorbeeld:

De waarde van een woning is € 220.000,-. Een taxateur stelt de waarde van deze woning in verhuurde staat vast op € 180.000,-. U mag maximaal 75% van de waarde in verhuurde staat (0,75 x € 180.000,- = € 135.000) lenen. Dit betekent dat u minimaal
€ 85.000,- aan eigen geld nodig hebt. Daarnaast betaalt u nog de kosten koper.

Over de waarde van de woning betaalt u belasting in box 3 ‘sparen en beleggen’. De waarde van de woning wordt gezien als een bezitting en de hypotheek als een schuld. Over het saldo van uw bezittingen en schulden betaalt u vermogenrendementsheffing. U heeft geen recht op hypotheekrenteaftrek en u hoeft uw huurinkomsten niet op te geven. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Ja, naast uw eigen woning toe mag u voor 5 woningen een Verhuurhypotheek van Lloyds Bank afsluiten. Voor deze 5 te verhuren woningen samen mag u maximaal € 2.000.000,- lenen.

Nee, de woning die u met de Verhuurhypotheek koopt moet permanent worden verhuurd. Tijdelijke verhuur of verhuur voor korte periodes bijvoorbeeld via AirBnB is niet toegestaan.

In principe heeft u geen vergunning nodig. U kunt dit voor de zekerheid navragen bij uw gemeente.

Uw financieel adviseur weet welke documenten u moet aanleveren om een Verhuurhypotheek bij Lloyds Bank aan te vragen. 

Het is niet mogelijk om een Verhuurhypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie.

Als u dat wilt, mag u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij de Verhuurhypotheek. Maar dat is niet verplicht.