Wilt u een Internet Spaarrekening openen? Dan moet u aan een paar voorwaarden voldoen.

 • U bent minstens 18 jaar en u opent de rekening voor uzelf
 • U woont in Nederland
 • U heeft een betaalrekening bij een bank in Nederland
 • U heeft een e-mailadres
 • U heeft een mobiele telefoon met een Nederlands telefoonnummer

Het duurt maximaal 10 werkdagen voordat u uw spaarrekening kunt gebruiken. Dat komt doordat wij uw identiteit nog moeten controleren. Daarvoor stuurt u ons een kopie van uw paspoort of identiteitskaart en stort u een willekeurig bedrag vanaf uw betaalrekening op uw Internet Spaarrekening. Met die gegevens kunnen wij controleren wie u bent. Zodra we hebben gecontroleerd dat uw gegevens kloppen, sturen we u een activeringscode. Daarmee kunt u uw spaarrekening activeren. Heeft u de activeringscode na 2 weken nog steeds niet gehad? Belt u dan met onze Spaar Service Desk.

 1. Klik op 'Inloggegevens vergeten?' op de inlogpagina
 2. Klik op 'Wachtwoord en veiligheidsvragen opnieuw instellen'
 3. Voer uw gebruikersnaam in en klik op 'Bevestigen'
 4. U dient vervolgens uw geboortedatum en postcode in te voeren. Let op dat u de postcode met hoofdletters schrijft en een spatie tussen cijfers en letters laat.
 5. U ontvangt een SMS met een mTAN
 6. Vul de mTAN in. U kunt nu uw wachtwoord en veiligheidsvragen opnieuw instellen
 1. Log in op internetbankieren
 2. Klik op ‘Rekeninghistorie’. De rekeninghistorie geeft een overzicht van de afgelopen 30 dagen
 3. Wilt u een andere periode zien? Dan selecteert u een andere zoekperiode

Wij mogen uw naam alleen veranderen als u officieel een andere naam hebt. Stuurt u ons daarom een kopie van uw trouwcertificaat of uw naamsveranderingdocument. U moet de kopie bij uw gemeente laten waarborgen. Een gewone kopie is niet geldig. Uw gegevens moeten wel blijven kloppen met de gegevens op uw tegenrekening. Deze zullen dus ook moeten worden aangepast.

Stuur de kopie naar:
Lloyds Bank
Spaar Service Desk
Postbus 93020
1090 BA Amsterdam

Als wij uw naam veranderd hebben, sturen we u de kopie terug. 

U kunt vanaf elke Nederlandse bankrekening geld overmaken naar uw Internet Spaarrekening. Om veiligheidsredenen kunt u geen geld overmaken vanaf een buitenlandse rekening. Geld opnemen kan alleen via de betaalrekening die u ons heeft opgegeven. U maakt geld over van uw Internet Spaarrekening naar die betaalrekening. En u neemt het op van die betaalrekening.

Uw Internet Spaarrekening bij Lloyds Bank levert vanaf de allereerste dag al rente op. We schrijven de rente op 31 december bij op uw Internet Spaarrekening. Als u uw Internet Spaarrekening sluit, krijgt u de rente op de datum van sluiting.

Lloyds Bank heeft strenge beveiligingsregels. Als u inlogt, komt u in een beveiligde omgeving. Dat ziet u in de adresbalk van uw browser aan de ‘https’ en aan een dicht slotje. Als u Internet Explorer gebruikt, staat dat slotje in de onderste taakbalk. Lees meer veelgestelde vragen om uw gegevens nog beter te beveiligen.

Meer informatie over veilig bankieren vindt u de website 'Veilig Bankieren' van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Uit veiligheidsoverwegingen sturen wij u in bepaalde gevallen een mTAN. Dit is een sms-bericht dat u op uw mobiele telefoon ontvangt met daarin een code: de mTAN. Voor de veiligheid blijft de mTAN maar 10 minuten geldig. We sturen de mTAN alleen naar een Nederlands mobiel telefoonnummer.

Lloyds Bank is een handelsnaam die in Nederland wordt gebruikt door Lloyds Bank GmbH. Lloyds Bank GmbH is een Duitse bank en net als Nederland heeft Duitsland een depositogarantiestelsel. Als de bank niet meer aan haar betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen, is uw spaargeld bij Lloyds Bank gegarandeerd tot € 100.000,-.

Common Reporting Standard (CRS) is een internationale standaard voor de uitwisseling van financiële gegevens. De internationale standaard is een wereldwijd automatisch uitwisselingssysteem met als doel het voorkomen van belastingontduiking en het behouden van de integriteit van belastingsystemen. De standaard is ontwikkeld door de Organisatie voor Europese Economische Samenwerking (OECD) in juli 2014.

FATCA heeft als doel te verzekeren dat Amerikaanse staatsburgers of personen die belastingplichtig zijn in de V.S. de juiste hoeveelheid Amerikaanse belasting betalen. Om aan de eisen van deze wet te voldoen moet Lloyds Bank gegevens over bepaalde rekeningen van personen die de Amerikaanse nationaliteit hebben of die belastingplichtig zijn in de V.S. doorgeven aan de Nederlandse belastingautoriteiten. De Nederlandse belastingdienst geeft deze informatie vervolgens jaarlijks door aan de Amerikaanse belastingautoriteiten.

FATCA is bedoeld om de transparantie van fiscale informatie te verbeteren.