Common Reporting Standard (CRS) is een internationale standaard voor de uitwisseling van financiële gegevens. De internationale standaard is een wereldwijd automatisch uitwisselingssysteem met als doel het voorkomen van belastingontduiking en het behouden van de integriteit van belastingsystemen. De standaard is ontwikkeld door de Organisatie voor Europese Economische Samenwerking (OECD) in juli 2014.

CRS is alleen op u van toepassing als u belastingingezetene bent in een ander land. Als u belastingingezetene bent in een ander land, dan moet u doorgeven in welk land of in welke landen dat het geval is en moet u ons uw TIN (Tax Identification Number) of een equivalent hiervan doorgeven.

Belastingingezetene kan verschillende betekenissen hebben in verschillende landen. Als u hier meer over wilt weten, kunt u om advies vragen aan uw belastingadviseur.

Uw Tax Identification Number (of een equivalent) is een uniek identificatienummer dat wordt gebruikt in de administratie van de belastingdienst.

U moet uw TIN doorgeven omdat u heeft aangegeven dat u belastingingezetene bent in een ander land. Wij zijn daarom verplicht om deze informatie op te vragen en te rapporteren.

CRS is niet in alle landen van kracht. Als u belastingingezetene bent in een land dat niet op de lijst staat, neem contact met ons op. 

  • Naam
  • Adres
  • Geboortedatum
  • Tax Identification Number (of een equivalent)
  • Het rekeningnummer of een equivalent
  • De naam of het lokale tax identification nummer van de financiële instelling
  • Het saldo op de rekening of de hoogte van betalingen op de rekening aan het eind het jaar of van een andere toepasselijke periode
  • Het bruto bedrag van betalingen op de rekening

Wij rapporteren rechtstreeks aan de Nederlandse Belastingdienst. De Belastingdienst geeft deze informatie verder door aan de betreffende belastingdienst in het buitenland.

Deze informatie wordt verstrekt op het moment dat u een spaarrekening opent en u ons informeert dat u belastingingezetene bent in een ander land.

U bent verplicht ons op de hoogte te stellen als uw persoonlijke gegevens of uw status als belastingingezetene wijzigen. Neem hiervoor contact met ons op. 

U moet ons een schriftelijke bevestiging opsturen als u uw status als belastingingezetene wilt wijzigen. Dit kan via de beveiligde mailbox of per e-mail.

U hoeft geen bewijs aan te leveren. Een schriftelijke bevestiging is voldoende.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw belastingadviseur of op de website van de Nederlandse Belastingdienst.