Uw hypotheek aanvragen

In 6 stappen

Stap 1: Doe onze online Kennis- en Ervaringstoets

Wilt u uw hypotheek online afsluiten? Dan is Lloyds Bank verplicht vast te stellen of u over voldoende kennis en ervaring beschikt om te begrijpen welke risico’s zijn verbonden aan het afsluiten van een hypotheek zonder advies. U maakt hiervoor de Kennis- en Ervaringstoets. Slaagt u voor deze toets? Download dan het bewijs. Slaagt u niet, of voelt u zich onzeker of u over voldoende kennis en ervaring beschikt? Dan kunt u onze hypotheken afsluiten via een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Stap 2: Vraag een hypotheekaanbod aan

Dat doet u door bij ons een aanvraag in te dienen voor een indicatief hypotheekaanbod. Stuur daarvoor de volgende documenten toe:

Stap 3: Controleer het hypotheekaanbod goed.

Binnen enkele dagen ontvangt u een indicatief hypotheekaanbod. Lees dit goed door. Heeft u vragen? Of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij willen graag dat u ons aanbod helemaal begrijpt.

Stap 4: Beslis of u akkoord gaat

  • Bent u tevreden met het indicatief hypotheekaanbod? Onderteken dan het rentevoorstel en stuur dit binnen drie weken naar ons terug.
  • Accepteert u het indicatief hypotheekaanbod niet binnen drie weken? Of wilt u iets wijzigen? Dan maken wij graag een nieuw aanbod voor u. Met de rente die op dat moment geldt.
  • Wanneer wij alle informatie hebben ontvangen en positief hebben beoordeeld, wordt uw aanvraag akkoord gegeven. U ontvangt nu een bindend hypotheekaanbod en weet zeker dat Lloyds Bank u de hypotheek wil verstrekken. U ondertekent het bindend hypotheekaanbod en stuurt het naar ons terug.
  • Vanaf de datum die op het indicatief hypotheekaanbod staat, heeft u drie maanden de tijd. Binnen die tijd dient u bij de notaris zijn geweest. U kunt deze periode verlengen met nog eens 3 maanden. In het bindend hypotheekaanbod leest u hoe u dit kunt doen en wat de voorwaarden zijn.
    Let op. Aan het verlengen zijn mogelijk kosten verbonden. Let goed op de termijnen in uw koopcontract en het hypotheekaanbod. Denk bijvoorbeeld aan bedenktijd, ontbindende voorwaarden en de overdrachtsdatum.

Stap 5: Naar de notaris

De voorlopige hypotheekstukken sturen wij naar uw notaris. U kunt nu een afspraak maken om de hypotheekakte te ondertekenen. Vanaf dat moment is uw hypotheek een feit!