Ongetwijfeld heeft u vernomen dat het Verenigd Koninkrijk heeft besloten om de Europese Unie te verlaten. Op dit moment onderhandelen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de voorwaarden van uittreding en toekomstige samenwerking. 

Wat de uitkomst van deze onderhandelingen ook mag zijn, wij stellen u alvast gerust: Lloyds Bank is en blijft toegewijd aan de Nederlandse markt. 

Nieuwe bankvergunning

Bank of Scotland plc is een Britse bank die in Duitsland en Nederland werkt met Europese paspoorten. In Nederland is de bank actief onder de handelsnamen Lloyds Bank en Bank of Scotland.

Nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, bestaan de Europese paspoorten niet meer. Daarom is Bank of Scotland plc van plan de retailactiviteiten van haar Duitse en Nederlandse bijkantoren over te dragen aan een nieuwe bank die wordt opgezet in Duitsland. Hiervoor is een nieuwe bankvergunning aangevraagd bij de Duitse autoriteiten. Nadat deze vergunning is verkregen, wordt voor Nederland een Europees paspoort aangevraagd.

Deze nieuwe bankvergunning stelt ons in staat onze Europese retailactiviteiten voort te zetten nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten. Wij verwachten dat de vergunning nog dit jaar wordt goedgekeurd. Om in de tussenliggende periode door te kunnen gaan met het verstrekken van hypotheken in Nederland, worden nieuwe hypotheken tijdelijk aangeboden via een andere onderneming van Lloyds Banking Group, te weten Lloyds Hypotheken B.V.

Vanaf 22 oktober hypotheekaanbiedingen via Lloyds Hypotheken B.V.

Tot en met 21 oktober 2018 ontvangen onze klanten de hypotheekaanbiedingen nog van Bank of Scotland plc. Doordat de brexit datum is vastgesteld op 29 maart 2019, hypotheekaanbiedingen maximaal 6 maanden geldig zijn en het brexit overgangsregime nog niet duidelijk is, brengen wij nieuwe hypotheekaanbiedingen vanaf 22 oktober 2018 uit via Lloyds Hypotheken B.V. Alle op 22 oktober nog lopende aanbiedingen worden afgehandeld via Bank of Scotland plc.

Vragen?

In 2019 zetten wij alle hypotheken en spaarrekeningen over naar de nieuwe bank. Als het zover is, informeren wij u daarover. Heeft u op dit moment vragen, neem dan gerust contact met ons op.