Goed om te weten

Hoeveel woningen mag u hebben?
Naast een hypotheek voor uw eigen woning mag u voor 5 woningen een Verhuurhypotheek van Lloyds Bank afsluiten met een maximale totale lening van €2.000.000,-.

Voor permanente verhuur
De woning die u verhuurt moet in Nederland liggen en moet permanent worden verhuurd. Tijdelijke verhuur of verhuur voor korte periodes, bijvoorbeeld via AirBnB, is niet toegestaan.

Voor bestaande bouw, verbouw en nieuwbouw
U mag de Verhuurhypotheek afsluiten voor een bestaande woning (ook als die wordt verbouwd) of voor een nieuwbouwwoning. 

Extra aflossen
U kunt ieder kalenderjaar 15% van de oorspronkelijke Verhuurhypotheek aflossen zonder dat u daar kosten voor betaalt.

Enkele belangrijke voorwaarden op een rij

  • De minimale looptijd van de Verhuurhypotheek is 5 jaar en de maximale looptijd 30 jaar.
  • De minimale lening is €75.000,- en de maximale lening is €1.000.000,- per Verhuurhypotheek. Sluit u meerdere Verhuurhypotheken af? Dan is de maximale totale lening €2.000.000,- voor 5 Verhuurhypotheken samen.
  • Uw minimale bruto jaarinkomen uit dienstverband en/of zelfstandigheid van u en uw eventuele partner samen is €30.000,-.
  • Is uw hypotheek niet haalbaar op basis van uw inkomen? Dan kunnen we ook de inkomsten uit verhuur van het onderpand meetellen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden.
  • U kunt de Verhuurhypotheek afsluiten via een aantal onafhankelijk financieel adviseurs die samenwerken met Lloyds Bank. U betaalt kosten voor dit advies. Vraag hier dus vooraf naar. Het is niet mogelijk om de Verhuurhypotheek zelfstandig online af te sluiten.

Hoe sluit u de Verhuurhypotheek af?

U kunt de Verhuurhypotheek afsluiten via een aantal onafhankelijk financieel adviseurs die samenwerken met Lloyds Bank.

Vind een adviseur

Past een Verhuurhypotheek bij u?

Wilt u weten wat er komt kijken bij het verhuren van een woning? En of de Verhuurhypotheek bij u past? Controleer het met onze checklist.

Bekijk de checklist