Veelgestelde vragen Zakelijke lening

Voorwaarden

 • U mag altijd extra of volledig aflossen via Mijn Lening. Over het bedrag van de extra aflossing betaalt u een vergoeding van 1%. Wij houden de te betalen vergoeding in op uw aflossing. Uw maandbedrag blijft na de extra aflossing gelijk. De looptijd van de lening wordt afhankelijk van het bedrag ingekort.

 • Uw bv mag in totaal drie leningen bij ons afsluiten. Heeft de bv waarvoor u de aanvraag doet eerder een lening bij ons afgesloten? Dan moet u minimaal drie maanden achter elkaar het maandbedrag voor die lening hebben betaald. Ook blijven onze andere voorwaarden voor het verstrekken van een nieuwe lening van kracht.

 • Elke maand lost u binnen uw vaste maandbedrag een deel van de zakelijke lening af. Dit bedrag, plus de rente, incasseren wij automatisch van de zakelijke bankrekening die op naam van de bv staat. Hiervoor geeft u tijdens het aanvragen van de zakelijke lening een machtiging af.

Aanvragen

 • U hoeft ons in principe geen documenten toe te sturen. Met de Lloyds Bank Verzamel App verzamelt u gegevens uit de Basisregistratie Personen, het Kadaster en WOZ op een veilige manier via Mijn Overheid. U logt in met uw DigiD, geeft toestemming en u ziet uw persoonsgegevens in de app. U hoeft deze gegevens alleen maar te controleren en door te sturen.

  U wordt automatisch doorverwezen naar de bank(en) waar u zakelijk bankiert om toestemming te geven om de transacties over de afgelopen twaalf maanden van uw zakelijke bankrekening(en) rechtstreeks met ons te delen. Houd de inloggegevens van uw zakelijke bankrekening(en) dus bij de hand. De bedrijfsgegevens van uw bv voor de beoordeling van uw aanvraag, vragen wij zelf digitaal op. Normaal gesproken hoeft u verder niets aan te leveren.

Online omgeving Mijn Lening

 • Tijdens uw leningaanvraag krijgt u een e-mail en een sms van ons. Hierin staat hoe u toegang krijgt tot Mijn Lening. In Mijn Lening vindt u alle informatie over uw leningaanvraag en kunt u wijzigingen doorvoeren. Ook kunt u hier ook op elk moment verder gaan met uw leningaanvraag.

 • Op de inlogpagina van Mijn Lening staat een link 'Gebruikersnaam vergeten?'. Als u daarop klikt en daarna de gevraagde gegevens invult, ontvangt u direct een e-mail waarmee u uw gebruikersnaam opnieuw kunt instellen.

 • Op de inlogpagina van Mijn Lening vindt u de link 'Wachtwoord vergeten?'. Als u daarop klikt en de gevraagde gegevens invult, dan krijgt u een e-mail van ons met een nieuw wachtwoord.

Tijdens de looptijd van uw zakelijke lening

 • U moet de auto all risk verzekeren. Laat het ons meteen weten als er sprake is van schade aan de auto, de auto is gestolen of de auto verloren is gegaan. U moet bij schade de auto laten maken door een erkend schadeherstelbedrijf. De overeenkomst wordt direct beëindigd als de auto is gestolen of verloren is gegaan. U moet de lening dan aan ons terugbetalen.  

 • De auto mag worden gebruikt door werknemers van de bv en directe gezinsleden met een geldig rijbewijs. Het geven van rijlessen, snelheids-, prestatie- of betrouwbaarheidsritten, rijvaardigheidstrainingen en het rijden op gesloten circuits is niet toegestaan. Privégebruik van de auto kan fiscale gevolgen hebben.

 • U mag de auto tijdelijk gebruiken in het buitenland als alle dekkingen van uw autoverzekering ook in het buitenland gelden. De auto mag niet permanent of langer dan zes maanden in het buitenland zijn.

 • Wilt u de auto met een zakelijke lening van Lloyds Bank verkopen? Dan moet u de lening direct aflossen. U kunt voor een eventueel andere aan te kopen auto een nieuwe zakelijke lening bij ons aanvragen tegen de op dat moment geldende condities en voorwaarden.

 • Laat het ons meteen weten als u uw onderneming verkoopt of een nieuwe handelingsbevoegde bestuurder in uw plaats aanstelt. Wij bekijken de nieuwe situatie en beoordelen of de lening ongewijzigd kan doorlopen voor het restant van de looptijd. De auto kan in eigendom van de onderneming blijven als de nieuwe bestuurder zich persoonlijk garant stelt voor de lening. Wil de nieuwe bestuurder dat niet? Dan moet de lening worden afgelost.

 • Dan maken wij gebruik van ons recht als pandhouder en laten wij het onderpand verkopen. Ontstaat er daarna een restschuld? Dan verhalen wij deze persoonlijk op de bestuurder die borg staat.

Lloyds Bank Verzamel app

 • Met de Lloyds Bank Verzamel app verzamelt u uw persoonsgegevens op een veilige manier bij websites van de overheid waar deze gegevens al bekend zijn. De Lloyds Bank Verzamel app begeleidt u langs deze websites. U logt hiervoor eenmalig in met uw DigiD. 

  De Lloyds Bank Verzamel app haalt alle relevante gegevens uit de databronnen van MijnOverheid.  De gegevens die worden verzameld, presenteert de app steeds overzichtelijk op het scherm.

  Aan het einde van het proces besluit u zelf of u de verzamelde informatie doorstuurt naar ons. Als u dit niet doet, dan kunt u geen aanvraag doen bij Lloyds Bank. Zodra u de Lloyds Bank Verzamel app afsluit, worden alle in de app verzamelde gegevens automatisch verwijderd van uw telefoon.

  Gebruiksvoorwaarden Lloyds Bank Verzamel app

 • Met de Lloyds Bank Verzamel app verzamelt u uw persoonsgegevens vanuit de bron. Dat heeft voor u de volgende voordelen:

  1. U bespaart tijd, omdat u geen informatie handmatig hoeft in te typen;
  2. U bespaart tijd, omdat u geen documenten hoeft te verzamelen;
  3. U kunt geen fouten maken bij het in-of overtypen;
  4. U kunt niet per ongeluk vergeten om bepaalde informatie door te geven, zodat u later niet alsnog allerlei informatie moet aanleveren.

 • De Lloyds Bank Verzamel app begeleidt u langs Mijn Overheid waar gegevens over u te vinden zijn. U haalt hier uw persoonsgegevens op bij de Basisregistratie Personen (BRP).

 • Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor identificatie doeleinden en om te bepalen of u bij ons kunt lenen. Wij kunnen uw aanvraag (deels) geautomatiseerd beoordelen. Bekijk voor meer informatie over wat wij met uw gegevens doen ons privacy statement.

 • De Lloyds Bank Verzamel app gaat uit van twee belangrijke principes:

  1. U bepaalt zelf of u de opgehaalde informatie met ons wilt delen.

  2. Zodra u de Lloyds Bank Verzamel app stopt of sluit wordt alle informatie automatisch van uw telefoon verwijderd. Ook nadat u de informatie aan ons heeft doorgegeven, blijft er geen informatie bewaard in de Lloyds Bank Verzamel app of op uw telefoon.

  Lloyds Bank voldoet aan hoge beveiligingseisen en wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Let voor een veilig gebruik altijd op waar u apps zoals de Lloyds Bank Verzamel app gebruikt. Vraag gevoelige informatie niet op via open netwerken, zoals een onbeveiligd wifi-netwerk in een restaurant of op een plek waar andere personen mee kunnen kijken. Dat geldt niet specifiek voor de Lloyds Bank Verzamel app, maar bijvoorbeeld ook voor uw bankieren app.

 • Dat is heel eenvoudig. Beëindig de sessie door de app op uw telefoon te sluiten. De Lloyds Bank Verzamel app bewaart geen gegevens van u. Op een later moment kunt u altijd weer opnieuw starten. Overigens wordt de sessie ook automatisch beëindigd als u de app een aantal minuten niet gebruikt.