Wilt u voor uw besloten vennootschap (bv) een zakelijke lening aanvragen voor de aanschaf van een auto van het merk Tesla? Lloyds Bank maakt het u makkelijk: u bestelt uw favoriete Tesla en financiert de auto met de zakelijke lening van Lloyds Bank. Dankzij onze innovatiekracht is ons aanvraagproces volledig digitaal. U regelt uw zakelijke lening dus gemakkelijk zelf online. Heeft u vragen over het aanvraagproces? Dan staan onze deskundige medewerkers van de Servicedesk Lenen voor u klaar.

usp small

Online aanvragen binnen tien minuten

usp small

Het maximale leenbedrag is de aankoopprijs zonder btw

usp small

Fiscaal voordeel door economisch én juridisch eigenaarschap van de auto

usp small

Lenen tegen een vaste rente

usp small

Maximale looptijd van vijf jaar

usp small

Slottermijn bespreekbaar

De zakelijke lening

De zakelijke lening is alleen aan te vragen door een onderneming die een besloten vennootschap is (bv) en een Tesla wil aankopen. De Tesla kan door werknemers en directe gezinsleden worden gebruikt. Om een zakelijke lening aan  te vragen, moet u een handelingsbevoegde bestuurder zijn van de onderneming waarvoor u de aanvraag doet. Ook moet u bereid zijn persoonlijk borg te staan voor een eventuele restschuld als de onderneming niet aan haar verplichtingen voldoet. U bent de uiteindelijke (mede)eigenaar (UBO) of degene die statutaire zeggenschap heeft.

Gaan wij akkoord met uw aanvraag? Dan maken wij het geldbedrag in één keer over aan Tesla op het moment dat uw auto wordt geleverd. Vanaf dat moment is rente aan ons verschuldigd.

Daarna betaalt u de lening en de rente in maandelijkse termijnen via automatische incasso van de zakelijke bankrekening aan ons terug. Hiervoor geeft u tijdens het aanvragen van de zakelijke lening een machtiging af. Tijdens de looptijd staat de rente vast en blijft het maandbedrag gelijk. Een deel van het maandbedrag wordt gebruikt voor het betalen van de rente. Het andere deel voor het aflossen van de lening.

U kunt ervoor kiezen om een vooraf afgesproken bedrag niet maandelijks af te lossen, maar ineens te betalen als slottermijn. Uiteraard is het mogelijk om een deel van de aankoopprijs van de auto zelf te financieren. De btw over de aankoopprijs van de auto en de eerste aanbetaling bij het plaatsen van de opdracht betaalt u altijd zelf.

In dit handige stappenplan leest u hoe u eenvoudig online uw zakelijke lening aanvraagt:

 1. Kies uw favoriete Tesla uit en vul online uw aanvraag in
  Bestel uw Tesla online of in de Tesla Shop. Kies via de website van Tesla voor de zakelijke lening van Lloyds Bank of vraag naar de link in de Tesla Shop.
   
 2. Ontdek of u in aanmerking komt voor de zakelijke lening
  Houd uw smartphone, DigiD en de inloggegevens van uw zakelijke bankrekening bij de hand. Vul de gevraagde gegevens in via de Lloyds Bank Verzamel App. Via onze website berekent u uw zakelijke lening en de maandbedragen. Bent u tevreden met uw berekening? Vraag dan een vrijblijvend aanbod bij ons aan.
   
 3. Ontvang een vrijblijvend aanbod
  Komt u in aanmerking voor de zakelijke lening? Dan ontvangt u een kosteloos en vrijblijvend aanbod van ons.
   
 4. Onderteken de leningovereenkomst
  Dit kan eenvoudig digitaal met iDIN.
   
 5. Wij maken het leenbedrag over aan Tesla
  Zodra de getekende leningovereenkomst bij ons binnen is, beoordelen wij deze. Als alles in orde is en u de eigen betalingen aan Tesla heeft gedaan, maken wij op de dag van levering het leenbedrag over aan Tesla.
   

Onze experts van de Servicedesk Lenen denken graag met u mee. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 020 200 83 88. Of stuur een e-mail naar zakelijklenen@LloydsBank.nl.

U vraagt de zakelijke lening aan voor:

 • een bv;
 • die voldoet aan onze voorwaarden voor kredietwaardigheid en betaalbaarheid van de lening, en;
 • die niet actief is in specifieke branches, waaronder de financiële sector, post, koeriers, onroerend goed, autoverhuur, taxivervoer, rijscholen of wettelijk verboden activiteiten.

 

Een andere voorwaarde is dat de minimale leeftijd van de bestuurder van de bv 21 jaar moet zijn.

> Voorwaarden zakelijke lening

Pandrecht
U geeft ons een pandrecht op de auto. Dit betekent dat wij de auto mogen laten verkopen als u de verplichtingen in de leningovereenkomst niet nakomt. Bijvoorbeeld omdat u niet of niet op tijd betaalt.

Persoonlijke garantie
U staat, als bestuurder van de bv, tijdens de hele looptijd borg voor de lening. Daardoor bent u persoonlijk aansprakelijk als de verplichtingen uit de leningovereenkomst niet worden nagekomen en na verkoop van de auto een schuld overblijft.

 • U leent tegen een vaste rente
  De rente staat tijdens de hele looptijd vast. U leent tegen een gunstige rente van 3,7%.
 • Snel duidelijkheid
  Nadat u ons online alle benodigde informatie heeft gegeven, heeft u meestal binnen een werkdag duidelijkheid of u geld kunt lenen en tegen welke voorwaarden.
 • Zekerheid voor uw onderneming
  U betaalt elke maand een vast bedrag voor uw zakelijke lening.
 • U profiteert van zakelijke fiscale voordelen
  Zoals de mogelijkheid om elk jaar een deel van de aanschafkosten en de zakelijke kosten zoals brandstof, verzekeringen, belasting en onderhoud van de winst af te trekken. Ook de betaalde btw als deel van de aankoopprijs kunt u, onder voorwaarden, als voorbelasting aftrekken van de omzetbelasting. Mogelijk geldt een fiscale bijtelling als u de auto privé gebruikt. Laat u goed informeren over de voorwaarden en mogelijkheden.

Tijdens en na uw aanvraag kunt u gebruikmaken van een beveiligde online omgeving waar alleen u toegang toe heeft: Mijn Lening. U krijgt vanzelf een bericht met uw inloggegevens. In Mijn Lening vindt u alle informatie over uw leningaanvraag. Ook kunt u hier op elk moment verder gaan met uw aanvraag of uw aanvraag wijzigen. Daarnaast is Mijn Lening dé online plek om zelf wijzigingen door te geven voor uw lopende zakelijke lening. Bijvoorbeeld voor het aanpassen van uw zakelijke- of privéadres of de incassodatum van de maandbedragen.

Veelgestelde vragen

Voorwaarden

U mag altijd extra of volledig aflossen via Mijn Lening. Over het bedrag van de extra aflossing betaalt u een vergoeding van 1%. Wij houden de te betalen vergoeding in op uw aflossing. Uw maandbedrag blijft na de extra aflossing gelijk. De looptijd van de lening wordt afhankelijk van het bedrag ingekort.

Uw bv mag in totaal drie leningen bij ons afsluiten. Heeft de bv waarvoor u de aanvraag doet eerder een lening bij ons afgesloten? Dan moet u minimaal drie maanden achter elkaar het maandbedrag voor die lening hebben betaald. Ook blijven onze andere voorwaarden voor het verstrekken van een nieuwe lening van kracht.

Elke maand lost u binnen uw vaste maandbedrag een deel van de zakelijke lening af. Dit bedrag, plus de rente, incasseren wij automatisch van de zakelijke bankrekening die op naam van de bv staat. Hiervoor geeft u tijdens het aanvragen van de zakelijke lening een machtiging af.

Aanvragen

U hoeft ons in principe geen documenten toe te sturen. Met de Lloyds Bank Verzamel App verzamelt u gegevens uit de Basisregistratie Personen, het Kadaster en WOZ op een veilige manier via Mijn Overheid. U logt in met uw DigiD, geeft toestemming en u ziet uw persoonsgegevens in de app. U hoeft deze gegevens alleen maar te controleren en door te sturen.

U wordt automatisch doorverwezen naar de bank(en) waar u zakelijk bankiert om toestemming te geven om de transacties over de afgelopen twaalf maanden van uw zakelijke bankrekening(en) rechtstreeks met ons te delen. Houd de inloggegevens van uw zakelijke bankrekening(en) dus bij de hand. De bedrijfsgegevens van uw bv voor de beoordeling van uw aanvraag, vragen wij zelf digitaal op. Normaal gesproken hoeft u verder niets aan te leveren.

Online omgeving Mijn Lening

Tijdens uw leningaanvraag krijgt u een e-mail en een sms van ons. Hierin staat hoe u toegang krijgt tot Mijn Lening. In Mijn Lening vindt u alle informatie over uw leningaanvraag en kunt u wijzigingen doorvoeren. Ook kunt u hier ook op elk moment verder gaan met uw leningaanvraag.

Op de inlogpagina van Mijn Lening vindt u de link 'Wachtwoord vergeten?'. Als u daarop klikt en de gevraagde gegevens invult, dan krijgt u een e-mail van ons met een nieuw wachtwoord.

Tijdens de looptijd van uw zakelijke lening

U moet de auto all risk verzekeren. Laat het ons meteen weten als er sprake is van schade aan de auto, de auto is gestolen of de auto verloren is gegaan. U moet bij schade de auto laten maken door een erkend schadeherstelbedrijf. De overeenkomst wordt direct beëindigd als de auto is gestolen of verloren is gegaan. U moet de lening dan aan ons terugbetalen.  

De auto mag worden gebruikt door werknemers van de bv en directe gezinsleden met een geldig rijbewijs. Het geven van rijlessen, snelheids-, prestatie- of betrouwbaarheidsritten, rijvaardigheidstrainingen en het rijden op gesloten circuits is niet toegestaan. Privégebruik van de auto kan fiscale gevolgen hebben.

U mag de auto tijdelijk gebruiken in het buitenland als alle dekkingen van uw autoverzekering ook in het buitenland gelden. De auto mag niet permanent of langer dan zes maanden in het buitenland zijn.

Wilt u de auto met een zakelijke lening van Lloyds Bank verkopen? Dan moet u de lening direct aflossen. U kunt voor een eventueel andere aan te kopen auto een nieuwe zakelijke lening bij ons aanvragen tegen de op dat moment geldende condities en voorwaarden.

Laat het ons meteen weten als u uw onderneming verkoopt of een nieuwe handelingsbevoegde bestuurder in uw plaats aanstelt. Wij bekijken de nieuwe situatie en beoordelen of de lening ongewijzigd kan doorlopen voor het restant van de looptijd. De auto kan in eigendom van de onderneming blijven als de nieuwe bestuurder zich persoonlijk garant stelt voor de lening. Wil de nieuwe bestuurder dat niet? Dan moet de lening worden afgelost.

Dan maken wij gebruik van ons recht als pandhouder en laten wij het onderpand verkopen. Ontstaat er daarna een restschuld? Dan verhalen wij deze persoonlijk op de bestuurder die borg staat

Lloyds Bank Verzamel app

Met de Lloyds Bank Verzamel app verzamelt u uw persoonsgegevens op een veilige manier bij websites van de overheid waar deze gegevens al bekend zijn. De Lloyds Bank Verzamel app begeleidt u langs deze websites. U logt hiervoor eenmalig in met uw DigiD. 

De Lloyds Bank Verzamel app haalt alle relevante gegevens uit de databronnen van MijnOverheid.  De gegevens die worden verzameld, presenteert de app steeds overzichtelijk op het scherm.

Aan het einde van het proces besluit u zelf of u de verzamelde informatie doorstuurt naar ons. Als u dit niet doet, dan kunt u geen aanvraag doen bij Lloyds Bank. Zodra u de Lloyds Bank Verzamel app afsluit, worden alle in de app verzamelde gegevens automatisch verwijderd van uw telefoon.

>  Gebruiksvoorwaarden Lloyds Bank Verzamel app​​​​​​​

Met de Lloyds Bank Verzamel app verzamelt u uw persoonsgegevens vanuit de bron. Dat heeft voor u de volgende voordelen:

1. U bespaart tijd, omdat u geen informatie handmatig hoeft in te typen;
2. U bespaart tijd, omdat u geen documenten hoeft te verzamelen;
3. U kunt geen fouten maken bij het in-of overtypen;
4. U kunt niet per ongeluk vergeten om bepaalde informatie door te geven, zodat u later niet alsnog allerlei informatie moet aanleveren.

De Lloyds Bank Verzamel app begeleidt u langs Mijn Overheid waar gegevens over u te vinden zijn. U haalt hier uw persoonsgegevens op bij de Basisregistratie Personen (BRP).

Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor identificatie doeleinden en om te bepalen of u bij ons kunt lenen. Wij kunnen uw aanvraag (deels) geautomatiseerd beoordelen. Bekijk voor meer informatie over wat wij met uw gegevens doen ons privacy statement.

 

De Lloyds Bank Verzamel app gaat uit van twee belangrijke principes:

1. U bepaalt zelf of u de opgehaalde informatie met ons wilt delen.

2. Zodra u de Lloyds Bank Verzamel app stopt of sluit wordt alle informatie automatisch van uw telefoon verwijderd. Ook nadat u de informatie aan ons heeft doorgegeven, blijft er geen informatie bewaard in de Lloyds Bank Verzamel app of op uw telefoon.

Lloyds Bank voldoet aan hoge beveiligingseisen en wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Let voor een veilig gebruik altijd op waar u apps zoals de Lloyds Bank Verzamel app gebruikt. Vraag gevoelige informatie niet op via open netwerken, zoals een onbeveiligd wifi-netwerk in een restaurant of op een plek waar andere personen mee kunnen kijken. Dat geldt niet specifiek voor de Lloyds Bank Verzamel app, maar bijvoorbeeld ook voor uw bankieren app.

Dat is heel eenvoudig. Beëindig de sessie door de app op uw telefoon te sluiten. De Lloyds Bank Verzamel app bewaart geen gegevens van u. Op een later moment kunt u altijd weer opnieuw starten. Overigens wordt de sessie ook automatisch beëindigd als u de app een aantal minuten niet gebruikt.