De Verhuurhypotheek kent twee tariefklassen: ≤50% en ≤75% van de marktwaarde in verhuurde staat. In welke tariefklasse uw hypotheek valt, hangt af van de verhouding tussen de hoogte van uw hypotheek en de marktwaarde van uw woning in verhuurde staat, ook wel de Loan-to-Value (LTV) genoemd. 

Hoe berekent u de tariefklasse van uw Verhuurhypotheek?

Een voorbeeld: 
De totale Verhuurhypotheek is €260.000,- en de marktwaarde van de woning in verhuurde staat bedraagt €400.000,-. U berekent de tariefklasse door de hoogte van de Verhuurhypotheek te delen door de marktwaarde in verhuurde staat (€260.000,-/€400.000,- = 0,65). Daarna vermenigvuldigt u de uitkomst met 100%. De  LTV is dan 65%. De hypotheek valt dus in de tariefklasse van 51% tot en met 75%.

Wanneer wijzigt uw tariefklasse?

Automatisch na (extra) aflossen

Aan het einde van elke maand controleren wij of uw Verhuurhypotheek door (extra) aflossingen in een lagere tariefklasse valt. U hoeft hier dus zelf niets voor te doen. Bij onze berekening gaan wij uit van de bij ons bekende marktwaarde van uw woning in verhuurde staat. Heeft u voldoende op uw Verhuurhypotheek afgelost en komt u in aanmerking voor een  lagere tariefklasse? Dan passen wij direct uw tariefklasse en het bijbehorende rentepercentage aan voor de resterende duur van uw rentevastperiode. Bij het bepalen van de rente kijken wij naar de rentepercentages op de dag waarop u de rente voor het laatst heeft vastgezet en de hypotheekvorm(en) die u heeft. U ontvangt automatisch bericht van ons als wij uw tariefklasse hebben aangepast.

Nadat u een waardestijging van de woning heeft aangetoond

Ook door een waardestijging van de woning kan uw Verhuurhypotheek in de laagste tariefklasse (tot en met 50% LTV) komen te vallen. Wij kunnen de marktwaarde in verhuurde staat in onze administratie aanpassen als u een origineel taxatierapport van een gecertificeerd taxateur uploadt in Mijn Hypotheek. Ook mag u een taxatierapport van Dynamis gebruiken. Het taxatierapport mag maximaal 6 maanden oud zijn.

Heeft u nog geen account voor Mijn Hypotheek?

Maak die dan snel en eenvoudig aan.

Account aanmaken

Of verstuur uw verzoek via e-mail naar hypotheek@lloydsbank.nl

Wij controleren of het document aan de eisen voldoet en of uw tariefklasse kan worden aangepast. Kan uw tariefklasse, en dus uw rente, worden aangepast? Dan ontvangt u een bevestiging van ons waarin uw nieuwe maandbedrag en de ingangsdatum staat.

Goed om te weten

Valt uw Verhuurhypotheek al in de laagste tariefklasse? Dan betaalt u al de laagst mogelijke rente. Het insturen van een taxatie is dan niet nodig.