Slim sparen zonder kosten

 • Rente vanaf de eerste euro die u spaart
 • U regelt alles makkelijk online
 • Op elk moment geld opnemen en storten
 • Geen kosten
 • Geen minimuminleg
 • Binnen 5 minuten aangevraagd
 • Vanaf 18 jaar

Lloyds Bank is aangesloten bij het Duitse depositogarantiestelsel. Uw spaargeld is net als in Nederland gegarandeerd tot €100.000,-

Meer over deze garantie

U kunt veilig online uw spaarrekening beheren in Lloyds Bank Internetbankieren

Meer over veilig sparen

Open spaarrekening

Hoe opent u onze Internet Spaarrekening?

Hieronder leest u hoe u in een paar stappen een Internet Spaarrekening opent.

Vul het aanvraagformulier in

Vul uw gegevens in op het aanvraagformulier en upload een foto of scan van uw identiteitsbewijs. Dit is in ongeveer 5 minuten geregeld.
Hoe maakt u een juiste en veilige kopie?

Activeer uw rekening

Als uw aanvraag in orde is, ontvangt u een e-mail met uw gebruikersnaam. Met uw gebruikersnaam kunt u eenvoudig uw Internet Spaarrekening activeren.

Klaar

Na het activeren is uw rekening klaar voor gebruik

Top 10 vragen van onze klanten

 • De IBAN-Naam check is een extra controle die nagaat of de door u opgegeven naam en rekeningnummer bij de opgegeven bankrekening hoort. Bij het overboeken van een betaling naar uw Lloyds Bank Internet Spaarrekening krijgt u mogelijk een melding. Hierin staat dat er geen IBAN-Naam check kan worden uitgevoerd. U bepaalt zelf wat u met deze melding doet, maar controleer wel altijd goed of u het juiste IBAN-nummer heeft opgegeven van uw spaarrekening. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de IBAN-Naam check uit te voeren voor rekeningen bij Lloyds Bank.

 • Als er om een mTAN wordt gevraagd, dan ontvangt u binnen 10 minuten een sms met de mTAN. Heeft u binnen 10 minuten geen sms van ons gehad? Vraag dan in Internetbankieren een nieuwe mTAN op of neem contact met ons op.

 • Lloyds Bank heeft strenge beveiligingsregels. Als u inlogt, komt u in een beveiligde omgeving. Dat ziet u in de adresbalk van uw browser aan de ‘https’ en aan een dicht slotje. Als u Internet Explorer gebruikt, staat dat slotje in de onderste taakbalk.

  U beschermt uw computer tegen virussen en u gaat zorgvuldig met uw wachtwoord om. Zo zorgen wij er samen voor dat uw geld veilig is en alleen u bij uw Internet Spaarrekening kunt.

  Daarnaast is Lloyds Bank aangesloten bij het Duitse depositogarantiestelsel. Uw spaargeld is daardoor gegarandeerd tot € 100.000,-.

 • Wij hebben geen app. Voor het beheren van uw Internet Spaarrekening kunt u Internetbankieren gebruiken. De website van Internetbankieren is responsive. Dit betekent dat de website zich aanpast aan het scherm van uw mobiele telefoon of tablet. Daardoor blijft alles goed leesbaar en gebruiksvriendelijk.

 • Op dit moment rekenen wij geen negatieve rente.

 • Uw jaaropgave staat vanaf eind januari 2022 voor u klaar in uw mailbox in Internetbankieren.

 • Nee, dit is niet mogelijk.

 • U kunt geen gezamenlijke Internet Spaarrekening openen. U mag wel een gezamenlijke betaalrekening als tegenrekening gebruiken.

 • Wij vragen naar uw maandinkomen in het kader van de Wet ter voorkoming van Witwassen en het Financieren van Terrorisme (Wwft). Alle banken in Nederland moeten hiervoor verplicht een risicoprofiel van klanten opstellen. Lloyds Bank gebruikt onder andere het door de klant opgegeven maandinkomen als onderdeel van het risicoprofiel. Wij willen benadrukken dat wij uw gegevens zorgvuldig en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verwerken.

   

 • Nee, u spaart bij Lloyds Bank GmbH. Lloyds Bank GmbH en Lloyds Bank plc maken allebei deel uit van Lloyds Banking Group, maar hebben allebei een eigen bankvergunning. Uw spaargeld bij Lloyds Bank GmbH wordt niet opgeteld bij uw eventuele spaargeld bij Lloyds Bank plc, aangezien Lloyds Bank GmbH en Lloyds Bank plc twee verschillende juridische entiteiten zijn.

Naar alle veelgestelde vragen

Actueel

Voor u als spaarklant zijn er enkele belangrijke zaken rond het einde van het jaar. U leest er alles over in de eindejaarsinformatie over uw Internet Spaarrekening.
Bekijk de eindejaarsinformatie

Er is een forse stijging in (online) fraude en oplichting in het betalingsverkeer. Volgens de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken werd in 2020 voor €39,5 miljoen aan schade geleden. Lees hoe u zich hiertegen kunt beschermen.
Lees meer