Door onderhoudswerkzaamheden kunt u op vrijdag 26 november vanaf 21.45 uur geen nieuwe Internet Spaarrekening aanvragen. Dit duurt tot 6.30 uur op zaterdag 27 november. Onze excuses voor het ongemak.

  

Slim sparen met een aantrekkelijke rente

 • Rente vanaf de eerste euro die u spaart
 • U regelt alles makkelijk online
 • Op elk moment geld opnemen en storten
 • Geen kosten
 • Geen minimuminleg
 • Binnen 5 minuten aangevraagd

Lloyds Bank is aangesloten bij het Duitse depositogarantiestelsel. Uw spaargeld is net als in Nederland gegarandeerd tot €100.000,-

Meer over deze garantie

U kunt veilig online uw spaarrekening beheren in Lloyds Bank Internetbankieren

Meer over veilig sparen

Open spaarrekening

Hoe opent u onze Internet Spaarrekening?

Hieronder leest u hoe u in slechts 3 stappen een Internet Spaarrekening opent.

Vul het aanvraagformulier in

Het kost u ongeveer 5 minuten om het aanvraagformulier volledig in te vullen.

Stuur ons een kopie van uw identiteitsbewijs

Stuur een kopie van uw identiteitsbewijs naar legitimatie@lloydsbank.nl

U ontvangt hierna binnen 5 werkdagen een reactie.

Activeer uw rekening

Als uw aanvraag in orde is, ontvangt u een e-mail met uw gebruikersnaam. Met uw gebruikersnaam kunt u eenvoudig uw Internet Spaarrekening activeren. 

Klaar

Na het activeren is uw rekening klaar voor gebruik

Top 10 sparen

 • De IBAN-Naam check is een extra controle die nagaat of de door u opgegeven naam en rekeningnummer bij de opgegeven bankrekening hoort. Bij het overboeken van een betaling naar uw Lloyds Bank Internet Spaarrekening krijgt u mogelijk een melding. Hierin staat dat er geen IBAN-Naam check kan worden uitgevoerd. U bepaalt zelf wat u met deze melding doet, maar controleer wel altijd goed of u het juiste IBAN-nummer heeft opgegeven van uw spaarrekening. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de IBAN-Naam check uit te voeren voor rekeningen bij Lloyds Bank.

 • Als er om een mTAN wordt gevraagd, dan ontvangt u binnen 10 minuten een sms met de mTAN. Heeft u binnen 10 minuten geen sms van ons gehad? Vraag dan in Internetbankieren een nieuwe mTAN op of neem contact met ons op.

 • Lloyds Bank heeft strenge beveiligingsregels. Als u inlogt, komt u in een beveiligde omgeving. Dat ziet u in de adresbalk van uw browser aan de ‘https’ en aan een dicht slotje. Als u Internet Explorer gebruikt, staat dat slotje in de onderste taakbalk.

  U beschermt uw computer tegen virussen en u gaat zorgvuldig met uw wachtwoord om. Zo zorgen wij er samen voor dat uw geld veilig is en alleen u bij uw Internet Spaarrekening kunt.

  Daarnaast is Lloyds Bank aangesloten bij het Duitse depositogarantiestelsel. Uw spaargeld is daardoor gegarandeerd tot € 100.000,-.

 • Wij hebben geen app. Voor het beheren van uw Internet Spaarrekening kunt u Internetbankieren gebruiken. De website van Internetbankieren is responsive. Dit betekent dat de website zich aanpast aan het scherm van uw mobiele telefoon of tablet. Daardoor blijft alles goed leesbaar en gebruiksvriendelijk.

 • Op dit moment rekenen wij geen negatieve rente.

 • Door spaargeld aan te trekken, zijn wij in staat om dat geld weer uit te lenen via andere producten. Denk bijvoorbeeld aan de Lloyds Bank Hypotheek. Met meer spaargeld hoeven wij minder geld te lenen op de kapitaalmarkt. Daarnaast heeft Lloyds Bank een efficiënte bedrijfsvoering met lage kosten. Dit merkt u in de prijzen van onze producten.

 • Nee, dit is niet mogelijk.

 • U kunt geen gezamenlijke Internet Spaarrekening openen. U mag wel een gezamenlijke betaalrekening als tegenrekening gebruiken.

 • Wij vragen naar uw maandinkomen in het kader van de Wet ter voorkoming van Witwassen en het Financieren van Terrorisme (Wwft). Alle banken in Nederland moeten hiervoor verplicht een risicoprofiel van klanten opstellen. Lloyds Bank gebruikt onder andere het door de klant opgegeven maandinkomen als onderdeel van het risicoprofiel. Wij willen benadrukken dat wij uw gegevens zorgvuldig en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verwerken.

   

 • Nee, u spaart bij Lloyds Bank GmbH. Lloyds Bank GmbH en Lloyds Bank plc maken allebei deel uit van Lloyds Banking Group, maar hebben allebei een eigen bankvergunning. Uw spaargeld bij Lloyds Bank GmbH wordt niet opgeteld bij uw eventuele spaargeld bij Lloyds Bank plc, aangezien Lloyds Bank GmbH en Lloyds Bank plc twee verschillende juridische entiteiten zijn.

Naar alle veelgestelde vragen

Actueel

Dit jaar waardeert onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView de Internet Spaarrekening van Lloyds Bank met de maximale score van 5 sterren in de categorie Prijs.
Lees meer

Het afgelopen jaar was er een forse stijging in (online) fraude en oplichting in het betalingsverkeer. Volgens de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken werd voor €39,5 miljoen aan schade geleden. Lees hoe u zich hiertegen kunt beschermen.
Lees meer