Opbouw van een vaste rente

1. Basistarief

Om geld voor hypotheken te kunnen uitlenen, moeten wij zelf geld aantrekken. Dit geld komt uit verschillende bronnen. Wij lenen bijvoorbeeld geld van de centrale bank of van andere banken. Of wij gebruiken geld van spaarders. Voor het aantrekken van dit geld maken wij kosten.

2. Opslagen door ontwikkelingen kapitaalmarkt en kapitaalkosten

Bovenop het basistarief betalen wij een opslag als wij voor langere tijd geld inkopen op de geld- en kapitaalmarkt. Ook maken wij kosten voor het aanhouden van geld.

3. Tariefklasse

Wij lopen risico’s als wij geld uitlenen. Bijvoorbeeld het risico dat klanten hun hypotheek niet meer kunnen betalen of op de einddatum niet kunnen aflossen. Dit risico hangt onder andere af van de verhouding tussen de hypotheek en de waarde van het huis. Deze verhouding bepaalt in welke tariefklasse uw hypotheek valt en welke rente u betaalt. Hoe hoger de tariefklasse, hoe hoger de rente.
Meer over tariefklassen 

4. Doorlopende kosten

Met een deel van de rente die u betaalt, betalen wij onze bedrijfskosten zoals kosten voor huisvesting, administratie en personeel.

5. Winst

Omdat Lloyds Bank een commercieel bedrijf is, gebruiken wij een deel van de rente om winst te maken.

Lees alles over rente wijzigen

Opbouw van een variabele rente

De variabele rente is uit dezelfde componenten opgebouwd als een vaste rente. Omdat de hoogte van deze componenten maandelijks kan wijzigen, kan ook het rentepercentage elke maand veranderen. Heeft u een variabele rente? Dan krijgt u elke maand bericht over het rentepercentage voor de komende maand. Verandert het percentage? Dan geven wij aan welke componenten sinds de laatste rentewijziging zijn gewijzigd.

Hoe zet u uw variabele rente om in een vaste rente?

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag snel verder.

Contact