De verhuisregeling in het kort

Als u uw huis verkoopt, moet u de hypotheek voor dit huis aflossen. Wilt u uw huidige hypotheek meenemen naar uw nieuwe huis? Dan kunt u binnen zes maanden na het aflossen van uw huidige hypotheek de rente over uw huidige hypotheek en de rentevastperiode meenemen.

U mag bij verkoop en verhuizing uw huidige hypotheek aflossen zonder dat u daar een vergoeding voor betaalt.

Voorbeeld: U betaalt voor uw huidige hypotheek een rentepercentage van 4% voor een rentevastperiode van tien jaar. Uw huidige hypotheek valt in de tariefklasse ≤80%. Na drie jaar verhuist u. U kunt dan gebruikmaken van de verhuisregeling. Valt uw hypotheek voor het nieuwe huis in dezelfde tariefklasse? Dan betaalt u in principe 4% over dit deel van uw nieuwe hypotheek voor een resterende periode van zeven jaar.

Wanneer is het voordelig om uw hypotheek mee te nemen?

Is de rente die u over uw huidige hypotheek betaalt lager dan de actuele rente op het moment dat u verhuist? Dan kan het verstandig zijn om gebruik te maken van de verhuisregeling. Is de rente die u over uw huidige hypotheek betaalt hoger dan de actuele rente? Dan kan het beter zijn om een nieuwe rente en nieuwe rentevastperiode af te sluiten.

Hogere hypotheek

De verhuisregeling geldt voor maximaal het bedrag van uw huidige hypotheek. Dat is het bedrag van uw huidige hypotheek dat u nog moet aflossen (uw schuldrest). Heeft u een hogere hypotheek nodig dan u had omdat u een duurder huis koopt? Dan geldt voor het bedrag dat u meer leent het actuele rentepercentage.

Voorbeeld: Uw huidige hypotheek is €300.000 en uw nieuwe hypotheek is €350.000. De verhuisregeling geldt dan voor maximaal €300.000. Over €50.000 betaalt u het actuele rentepercentage.

Uw aflosvorm meenemen of wijzigen

Kijk ook of uw aflosvorm nog past bij uw actuele situatie. Meestal kunt u uw aflosvorm meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Heeft u nu een aflosvorm waarbij u niet aflost? Of slechts een deel? Dan kunt u kiezen voor een aflosvorm waarmee u wel aflost. Zet bijvoorbeeld uw aflossingsvrije hypotheek om in een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. U betaalt ons geen behandelkosten voor het wijzigen van uw aflosvorm. Ook bij het wijzigen van een aflosvorm kijken wij altijd opnieuw welke mogelijkheden er zijn met uw inkomen en de waarde van uw nieuwe huis.
Aflosvorm wijzigen

Belangrijk om te weten

✓ Wij behandelen een aanvraag voor de verhuisregeling als een nieuwe hypotheekaanvraag. Uw huidige inkomen en de marktwaarde van uw nieuwe huis bepalen of u de nieuwe hypotheek kunt afsluiten. Als u gebruikmaakt van de verhuisregeling, dan sluit u een nieuwe overeenkomst af met Lloyds Bank. De voorwaarden van deze nieuwe overeenkomst kunnen verschillen van uw huidige overeenkomst.

✓ Het rentepercentage voor de nieuwe hypotheek kan wijzigen als u in een andere tariefklasse komt.

Bekijk de voorwaarden

Meer informatie over de verhuisregeling vindt u in de voorwaarden van uw hypotheek.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag snel verder.

Contact