Voorwaarden
Download
Zelf een hypotheek aanvragen
Maakt u gebruik van Ockto in de Lloyds Bank Verzamelapp? Dan verzamelt u in een paar minuten uw digitale gegevens uit verschillende overheidsbronnen. Met het afmaken en versturen van uw aanvraag bent u dan gemiddeld ongeveer nog 30 tot 45 minuten bezig. Vult u al uw gegevens zelf in zonder Ockto? Dan bent u wat meer tijd kwijt. Het maken van de kennis- en ervaringstoets duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
U kunt zelf online uw hypotheek afsluiten als u:
-
de kennis en ervaring heeft om te bepalen welke hypotheek bij u past
-
de gevolgen en risico’s van uw keuzes begrijpt
-
de Nederlandse taal voldoende beheerst om alle informatie en documenten goed te begrijpen
-
zelf in het huis woont of gaat wonen
-
zelf de eigenaar van het huis bent of wordt
Dat is niet mogelijk als u:
-
niet voldoet aan wat hierboven staat
-
bezig bent met scheiden, het beëindigen van een geregistreerd partnerschap of samenwonen
-
een spaar-, beleggings-, of levenhypotheek heeft
-
advies wilt over uw maximale hypotheek en maandbedrag, het samenstellen van uw hypotheek (zoals de rente, rentevastperiodes, de looptijd en de aflosvormen) en de risico’s van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, overlijden, werkloosheid en met pensioen gaan
U betaalt ons €450 behandelkosten. Wij verrekenen deze kosten bij de notaris. U ontvangt dus geen factuur. Alle kosten voor het afsluiten van de hypotheek, zoals advies- en behandelkosten, zijn onder voorwaarden aftrekbaar bij uw belastingaangifte. Geef ze op in het jaar dat u de hypotheek afsluit. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.
Welke documenten u nodig heeft voor uw hypotheekaanvraag, verschilt per situatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gangbare documenten. In het indicatief hypotheekaanbod dat u van ons ontvangt, leest u welke documenten u moet aanleveren. Maakt u gebruik van Ockto in de Lloyds Bank Verzamelapp? Dan wordt veel informatie uit deze documenten digitaal opgehaald uit overheidsbronnen zoals de Belastingdienst, UWV en DUO. Dat bespaart u flink wat tijd.
In de Wft (Wet op het financieel toezicht) staat dat we uw kennis moeten toetsen om te bepalen of deze vorm van dienstverlening bij u past. Als u een hypotheek afsluit zonder een adviseur, dan maakt u zelf belangrijke keuzes. Een verkeerde keuze kan grote financiële gevolgen voor u hebben. De toets maakt duidelijk of u:
-
begrijpt wat een hypotheek is en welke keuzes u moet maken voor uw hypotheek
-
weet wat de voorwaarden van de hypotheek zijn
-
begrijpt welke risico’s u loopt
-
kunt beoordelen of de hypotheek past bij uw huidige situatie
U kunt zich op de toets voorbereiden door onder andere de informatie over hypotheken op onze website goed door te lezen. Bekijk ook onze vergelijkingskaart en lees welke dienstverlening we bieden en wat de kosten van onze dienstverlening zijn. De toets bestaat uit 27 meerkeuzevragen. U krijgt een of meerdere vragen over deze onderwerpen:
- Uw ervaring met financiële producten
- De aflosvormen van een hypotheek
- De rente en de looptijd van een hypotheek
- Nationale Hypotheek Garantie
- De geldigheid van het hypotheekaanbod
- Belastingregels
- De risico’s van een hypotheek
- De betaalbaarheid van een hypotheek
- Pensioen
- Execution only-dienstverlening
- Energielabels
Als u niet slaagt, dan kunt u de toets opnieuw doen. U krijgt dan nieuwe vragen. Slaagt u de tweede keer ook niet? Dan kunt u via een adviseur uw hypotheek bij ons afsluiten.
Download
Heeft u een hypotheek van Bank of Scotland die uw wilt aanpassen? Zoek de voorwaarden van uw hypotheek dan hier op.
U kunt uw hypotheek verhogen zonder de hulp van een adviseur. Vul voor het verhogen van uw hypotheek dit aanvraagformulier in. En lees vooraf de informatie over het verhogen van uw hypotheek goed door. Het verhogen van uw hypotheek kan op dit moment nog niet via het online portaal. We werken er hard aan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.
Als u aan de voorwaarden van de verhuisregeling voldoet, dan kunt u het rentepercentage van uw oude hypotheek meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Dit wordt meeverhuizen genoemd. U kunt uw hypotheek meeverhuizen zonder de hulp van een adviseur. Vul voor het meeverhuizen van uw hypotheek dit aanvraagformulier in. En lees vooraf de informatie over de verhuisregeling goed door. Het meeverhuizen van uw hypotheek kan op dit moment nog niet via het online portaal. We werken er hard aan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.
Als u uw eerste hypotheek niet bij Lloyds Bank loopt, dan is het niet mogelijk om alleen een tweede hypotheek bij ons af te sluiten. Misschien is het oversluiten van uw huidige hypotheek naar Lloyds Bank een oplossing om toch een extra bedrag te lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing. Neem gerust contact op met onze Hypotheek Service Desk om uw mogelijkheden te bespreken.
Heeft u de overwaarde van uw huidige huis nodig om een ander huis te kunnen kopen? Dan kunt u een overbruggingskrediet afsluiten naast de hypotheek die u bij Lloyds Bank afsluit voor de aankoop van het huis. Het is niet mogelijk om een los overbruggingskrediet af te sluiten.
Dat is mogelijk. U kunt op twee manieren energiebesparende maatregelen meenemen in uw hypotheek. Geef in Mijn Aanvraag bij ‘Verbouwen en verduurzamen’ aan hoeveel geld u hiervoor wilt lenen en volg de verdere stappen.
U kunt kiezen uit de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. U mag deze aflosvormen met elkaar combineren.
Sluit u voor het eerst een aflossingsvrije hypotheek af? Dan is de rente die u over uw aflossingsvrije hypotheek betaalt niet aftrekbaar bij uw belastingaangifte. U heeft alleen recht op hypotheekrenteaftrek als u de hypotheek binnen 30 jaar periodiek aflost. Dit kan met een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Heeft u voor 2013 een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan blijft de rente die u voor uw bestaande aflossingsvrije hypotheek betaalt aftrekbaar.
Vraagt de verkoper u om een waarborgsom? Dan kunt u dit bedrag zelf betalen of een bankgarantie regelen. Een waarborgsom is meestal 10% van de koopsom van de woning. Een waarborgsom geeft de verkoper een extra zekerheid dat u de woning wilt kopen, omdat de verkoper de waarborgsom ontvangt als u de hypotheek toch niet krijgt en de ontbindende voorwaarden zijn verlopen. De waarborgsom wordt tijdelijk op de rekening van de notaris gestort.
Als u een bankgarantie bij ons aanvraagt, dan staan wij garant voor de betaling van de waarborgsom aan de notaris. Dit betekent dat wij de verplichting op ons nemen om het bedrag van de waarborgsom (meestal 10% van de koopsom) te betalen aan de notaris, als u uw verplichtingen aan de verkoper niet nakomt. U betaalt ons kosten voor de bankgarantie. De kosten zijn 1% van de waarborgsom. Moet u de waarborgsom betalen aan de verkoper omdat u uw verplichtingen aan de verkoper niet nakomt? Dan moet u het bedrag van de waarborgsom aan ons terugbetalen. Neem contact op met onze Hypotheek Service Desk als u een bankgarantie bij ons wilt aanvragen.
Heeft u het bindend hypotheekaanbod ondertekend? Dan heeft u 90 dagen de tijd voor het afsluiten van de hypotheek vanaf de datum waarop het indicatief hypotheekaanbod is uitgebracht. Dit betekent dat u binnen 90 dagen na het indicatief hypotheekaanbod bij de notaris de hypotheekakte moet ondertekenen.
U mag deze periode verlengen met maximaal 90 dagen als u een hypotheek aanvraagt voor een bestaande woning. Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan gaat het om maximaal 270 dagen. Het kan zijn dat u kosten (een bereidstellingsprovisie) voor het verlengen betaalt. Is de rente op de datum van het indicatief hypotheekaanbod lager dan de rente op de datum dat u de akte bij de notaris ondertekent? Dan kost u dat 0,25% van het bedrag van uw hypotheek voor iedere maand waarmee u verlengt. Verlengt u maar een deel van een maand? Dan betaalt u toch de kosten voor een hele maand. We rekenen met maanden van 30 dagen.
U hoeft ons geen annuleringskosten te betalen als u ons hypotheekaanbod laat vervallen.
U bent niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Toch kan het verstandig zijn om dat wel te doen. Een overlijdensrisicoverzekering keert geld uit als u of uw partner komt te overlijden. Met dat geld kan de hypotheek helemaal of voor een deel worden afgelost.
Rente
Bij hypotheken met een variabele rente stelt Lloyds Bank het nieuwe rentepercentage iedere maand opnieuw vast. Een variabele rente is vaak lager dan de vaste rente van dat moment. Een ander voordeel is dat de variabele rente kan dalen. Hierdoor betaalt u minder. Het nadeel is dat de variabele rente ook kan stijgen. Hierdoor kan het bedrag dat u iedere maand moet betalen opeens hoger worden. U loopt dus een renterisico. Wilt u liever meer zekerheid? Informeer dan naar de mogelijkheden om de rente voor een langere periode vast te zetten.
Een vaste rente blijft gelijk tijdens een afgesproken periode (de rentevastperiode). U weet dan voor een bepaalde tijd zeker welk bedrag u iedere maand moet betalen. In het algemeen geldt: hoe langer de rentevastperiode, hoe hoger de rente. Aan het einde van iedere rentevastperiode, kiest u voor een nieuwe rentevastperiode. Van tevoren is niet vast te stellen wat de rente in de nieuwe rentevastperiode zal zijn. Ook in dit geval loopt u dus een renterisico.
Drie maanden voor uw rentevastperiode eindigt, ontvangt u van ons een brief met een renteaanbod. Deze brief ontvangt u ook digitaal via Mijn Hypotheek. Hierin bieden wij u standaard dezelfde rentevastperiode aan als u nu heeft. Als u dit zo wilt houden, dan hoeft u niks te doen. Maar u kunt ook voor een andere rentevastperiode kiezen.
Wij passen automatisch de tariefklasse van uw hypotheek aan als deze door (extra) aflossingen of door de opgebouwde waarde van de spaarverzekering bij uw spaarhypotheek in een lagere tariefklasse valt. Wij controleren dit aan het einde van iedere maand voor al onze klanten met tariefklassen in hun hypotheek. Ook als de marktwaarde van uw huis is gestegen, kan uw hypotheek in een lagere tariefklasse vallen. U moet de hogere marktwaarde van uw huis dan eerst aantonen.
Lloyds Bank hanteert één rentetarief voor nieuwe en bestaande klanten. Wel maken wij onderscheid in tariefklassen. Hoe minder u leent ten opzichte van de marktwaarde van uw huis, hoe lager de rente is die u betaalt.
Aanpassen hypotheek
Soms betaalt u behandelkosten voor het wijzigen van uw hypotheek. In dit kostenoverzicht leest u in welke gevallen u deze kosten betaalt.
Tijdens de looptijd van uw hypotheek kan er veel veranderen: u gaat bijvoorbeeld verhuizen, u wilt uw aflosvorm wijzigen of u wilt uw huis verbouwen. Bekijk de mogelijkheden en hoe u een aanpassing van uw hypotheek aan ons doorgeeft.
Wij spreken met u af hoe lang uw hypotheek loopt. Dit wordt de looptijd genoemd. Meestal bedraagt de looptijd 30 jaar. Aan het einde van de looptijd (op de einddatum) moet u de hypotheek helemaal hebben afgelost. Wilt u de looptijd van uw hypotheek verlengen? Dan kunt u ons een e-mail of een brief sturen. Geef hierin antwoord op deze vragen:
- Wat is de reden dat u uw hypotheek niet op de oorspronkelijke einddatum kunt aflossen?
- Waarom denkt u uw hypotheek later wel te kunnen aflossen?
- Wilt u uw aflosvorm (gedeeltelijk) omzetten naar een andere aflosvorm, zoals een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek?
- Stuur daarnaast de volgende stukken mee:
- Een kopie van het bankafschrift met de bijschrijving van het nettosalaris van u en/of uw partner
- Als u in loondienst bent: een kopie van de salarisstrook van u en/of uw partner
- Als u zelfstandig ondernemer bent: u meest recente aangifte Inkomstenbelasting
- Als u binnen 10 jaar met pensioen gaat: een kopie van het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van u en/of uw partner of een ander stuk waaruit blijkt hoe hoog het pensioeninkomen is.
Let op: Het verlengen van de looptijd kan fiscale gevolgen hebben. Vraag een financieel adviseur wat dit voor u betekent.
Heeft u al een hypotheek bij Lloyds Bank en wilt u deze verhogen? Bijvoorbeeld om een verbouwing te financieren? Dat kan op twee manieren:
U verhoogt uw hypotheek onderhands
Heeft u uw hypotheek bij Lloyds Bank voor een hoger bedrag laten inschrijven bij de notaris? En is uw totale hypotheek met de verhoging gelijk aan of lager dan het bedrag waarvoor u de hypotheek heeft laten inschrijven? Dan hoeft u niet opnieuw naar de notaris voor uw hogere hypotheek en betaalt u geen notariskosten.
U sluit een tweede hypotheek af
Kunt u geen gebruikmaken van een hogere inschrijving op uw eerste hypotheek? Dan kunt u een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor moet u opnieuw naar de notaris en betaalt u notariskosten.
Voor het verhogen van uw hypotheek moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.
Heeft u een ander huis gekocht? En wilt u uw hypotheek meenemen? Dan kunt u misschien van de verhuisregeling gebruikmaken.
U kunt uw verzoek e-mailen naar hypotheek@lloydsbank.nl onder vermelding van uw leningnummer. Of neem contact op met onze Hypotheek Service Desk via telefoonnummer 020 200 83 88.
De waarde van de kapitaalverzekering bij uw levenhypotheek wordt in mindering gebracht op uw hypotheek. Dit gebeurt nadat de omzetting naar de annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek definitief is afgerond. Wij kunnen de waarde niet vooraf verrekenen.
Extra aflossen
Extra aflossen regelt u het snelst in de online omgeving Mijn Hypotheek. In Mijn Hypotheek kunt u uw extra aflossing meteen met iDEAL overmaken. U mag ook extra aflossen via een overboeking vanaf uw betaalrekening.
Soms betaalt u ons een vergoeding voor het extra aflossen van uw hypotheek. U betaalt deze vergoeding als de rente die u voor uw hypotheek betaalt op het moment van aflossen hoger is dan de actuele rente en u niet voldoet aan de voorwaarden om onbeperkt extra te kunnen aflossen. Deze vergoeding wordt ook wel een boeterente genoemd.
Wij berekenen deze vergoeding op de volgende manier:
Stap 1
Eerst kijken wij welke actuele rente hoort bij de rentevastperiode die u nu heeft. Daarna kijken wij naar de actuele rente van zowel de kortere als langere rentevastperiode die hier het dichtst bij liggen. Dit is de naastbetere rente. Wij gaan hierbij uit van de rentes voor nieuwe leningen in uw tariefklasse met dezelfde aflosvorm. De hoogste van deze twee rentes is voor u het meest voordelig omdat de vergoeding daardoor lager uitvalt. Daarom gebruiken wij de hoogste rente als vergelijkingsrente. De vergelijkingsrente is altijd een vaste rente.
Stap 2
Vervolgens berekenen wij het bedrag dat u met uw rente van dit moment zou hebben betaald tot de datum dat die rente zou veranderen. Wij trekken daarvan het bedrag af dat u met de vergelijkingsrente zou betalen tot de datum dat uw rente zou veranderen.
Stap 3
U betaalt dit verschil niet in de toekomst, maar nu. Daarom rekenen wij het bedrag terug naar dit moment. Dit noemen wij de contante waarde. U betaalt dit bedrag tegelijk met het bedrag dat u eerder aflost.
Als u een hypotheek bij ons afsluit, dan kopen wij geld in om dit bedrag aan u te kunnen uitlenen. Wij kopen dit geld in voor dezelfde periode als u het leent (uw rentevastperiode). Hiervoor betalen wij rente. Als u eerder aflost dan afgesproken, dan moeten wij nog wel rente betalen totdat uw rentevastperiode is verstreken. Is de rente op dat moment hoger? Dan kunnen wij het geld opnieuw gebruiken en hoeft u geen vergoeding te betalen. Is de rente lager? Dan lopen wij rente mis. U betaalt dan een vergoeding om ons de rente te compenseren die wij zijn misgelopen. Deze kosten zijn nooit hoger dan het financiële nadeel dat wij hebben. U betaalt dus geen extra bedrag.
Heeft u een kapitaalverzekering die bij uw hypotheek hoort en die dus ‘verpand’ is aan uw hypotheek? En heeft u het leningdeel waar uw kapitaalverzekering bij hoort helemaal afgelost of omgezet? Dan versturen wij na uw aflossing en de administratieve verwerking van uw aflossing een bericht voor u naar de verzekeringsmaatschappij waar uw verzekering loopt om de verpanding stop te zetten. Dit bericht wordt ook wel een afpandbericht of akte van retrocessie genoemd.
Uw situatie verandert
Als u en uw partner uit elkaar gaan of gaan scheiden, dan is het misschien mogelijk de hypotheek op één naam voort te zetten. U of uw partner is dan niet meer verantwoordelijk voor de hypotheek. Dit heet ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. De persoon die in het huis blijft wonen, moet in dat geval de hypotheek alleen kunnen betalen. Het proces voor het aanpassen van uw hypotheek en het scheiden van uw financiële situatie is complex en heeft fiscale gevolgen. Daarom is het alleen mogelijk om ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid aan te vragen via een financieel adviseur.
Na een overlijden moet u veel instanties informeren. Had de overledene een hypotheek bij Lloyds Bank? U kunt zelf kiezen hoe en wanneer u het overlijden aan ons doorgeeft:
- Regel het met dit online formulier
- Bel met Bijzonder Beheer op 020 563 28 68
- Stuur een brief naar de afdeling Bijzonder Beheer van Lloyds Bank, Antwoordnummer 39115, 1090 WC in Amsterdam. Een postzegel is niet nodig.
Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u informatie te geven over de documenten die wij nodig hebben.
Wij zijn er ook voor u als het even tegen zit. Neem dan contact op met Bijzonder Beheer via telefoonnummer 020 563 28 68 zodat wij samen een passende oplossing kunnen vinden. U kunt ook een e-mail sturen naar bijzonderbeheer@lloydsbank.nl.
Bouwdepot en duurzaamheidsdepot
Dien uw rekeningen online in via Mijn Hypotheek.
Wij betalen de declaratie binnen ongeveer vijf werkdagen aan u uit op het rekeningnummer dat wij van u hebben. Wilt u een termijnbedrag voor uw nieuwbouwhuis betalen? Dan maken wij het geld binnen deze periode over naar de aannemer. Hebben wij nog vragen over uw declaratie? Dan kan het iets langer duren. Als wij uw declaratie niet (meteen) kunnen uitbetalen, dan nemen wij contact met u op. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u eerst aanvullende documenten moet opsturen.
Wij betalen de rekening aan u uit op het rekeningnummer dat wij van u hebben. Wilt u een termijnbedrag voor uw nieuwbouwhuis betalen? Dan maken wij het geld binnen deze periode over naar de aannemer.
Het is helaas niet mogelijk om een rekening in te dienen van spullen die u heeft gekocht op Marktplaats.
Bij het afsluiten van uw hypotheek heeft u een verbouwingplan ingevuld. In uw verbouwingsplan staat welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke materialen u nodig heeft. Komen de kosten die u maakt niet meer overeen met het verbouwingsplan? Stuur ons dan een nieuw verbouwingsplan. In sommige gevallen vragen wij om een toelichting van een taxateur op het nieuwe verbouwingsplan of om een nieuw taxatierapport. Als wij uw nieuwe verbouwingsplan goedkeuren, dan kunt u uw declaraties opnieuw bij ons indienen.
Betalingen voor uw hypotheek
Het eerste bedrag voor uw hypotheek betaalt u aan het einde van de maand waarin u de akte bij uw notaris heeft getekend. Of aan het einde van de maand erna. Dit hangt af van de datum waarop u de akte ondertekent en wanneer wij de getekende akte van uw notaris ontvangen. Over de maand waarin u de akte bij de notaris tekent, hoeft u alleen rente (en nog geen eventuele aflossing) te betalen vanaf de dag dat wij het geld voor uw hypotheek aan de notaris hebben overgemaakt. De volgende afschrijvingen van de rente en/of de aflossing vinden plaats op de een na laatste werkdag van iedere maand. U betaalt deze bedragen achteraf. Dit betekent dat u betaalt voor de afgelopen periode. Heeft u een bouwdepot bij uw hypotheek? U krijgt voor het eerst rente over het bedrag in uw bouwdepot in de tweede maand van uw hypotheek. In de maanden erna ontvangt u maandelijks de rente over het bedrag in uw bouwdepot.
Het is helaas niet mogelijk om de afschrijving plaats te laten vinden op een ander moment. De afschrijving vindt altijd op de een na laatste werkdag van de maand plaats. U betaalt deze bedragen achteraf. Dat betekent dat u betaalt voor de afgelopen periode. Een voorbeeld: op de een na laatste werkdag van januari betaalt u rente en/of aflossing over de maand januari.
Het is niet mogelijk om een maandbedrag of meerdere maandbedragen vooruit te betalen.
Verkoop van uw huis
Verkoopt u uw huis en houdt u geen restschuld over? Dan hoeft u niets te doen. Uw notaris vraagt een definitieve terugbetaalnota voor u op en zorgt ervoor dat uw hypotheek wordt afgelost. Heeft u een verpande verzekering bij uw hypotheek? Dan sturen wij na het aflossen van uw hypotheek een retrocessieverklaring (ook wel afpandbericht genoemd) naar uw verzekeringsmaatschappij zodat uw verzekering wordt losgekoppeld van uw hypotheek.
Is uw huis verkocht en is uw hypotheek hoger dan de verkoopopbrengst? Dan houdt u een restschuld over. Neem gerust contact op met onze afdeling Bijzonder Beheer op telefoonnummer 020 563 28 68 of via het e-mailadres bijzonderbeheer@lloydsbank.nl om uw mogelijkheden te bespreken. Als u bijvoorbeeld een verpande verzekering bij uw hypotheek heeft, dan kunt u onze afdeling Bijzonder Beheer vragen om de waarde van deze verzekering te gebruiken voor het verlagen of aflossen van uw restschuld. Wij ontvangen dan graag de volgende informatie van u:
- Een toelichting waarom u de waarde van de verzekering wilt gebruiken
- Een kopie van de koopovereenkomst
- Een kopie van de afkoopwaarde van de verzekering van uw verzekeringsmaatschappij
Mijn Hypotheek
Mijn Hypotheek is een beveiligde online omgeving waar alleen u toegang toe heeft. Met een account kunt u:
- 24 uur per dag uw hypotheek inzien
- eenvoudig wijzigingen doorgeven
- extra aflossen via iDEAL
- nog sneller uw bouwdepotdeclaraties indienen
- digitaal uw post bekijken
Download na het aanmaken van uw account gelijk de Lloyds Bank Mijn Hypotheek app. Dan heeft u uw hypotheekgegevens altijd bij de hand op uw mobiele telefoon of tablet. U vindt de app in de App Store of Google Play.
Download de app in de App Store (iOS)
Download de app in de Google Play Store (Android)
Ga naar Mijn Hypotheek en klik op ‘Account maken’. Om zeker te weten dat alleen u toegang krijgt tot uw hypotheekgegevens, moet u zich eenmalig online identificeren. Dat kan op twee manieren: via iDIN of met uw identiteitsbewijs. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, kunt u eenvoudig de instructies volgen.
Voor het maken van een account heeft u altijd uw leningnummer nodig. Dit zijn 6 of 7 cijfers. U vindt uw leningnummer in alle eerdere brieven die u van ons heeft ontvangen. Kiest u voor aanmelden met iDIN ? Dan heeft u naast uw leningnummer alleen nog internetbankieren van uw eigen bank nodig. Maakt u of uw bank geen gebruik van iDIN? Houd dan uw identiteitsbewijs bij de hand.
U logt in met uw gebruikersnaam, uw wachtwoord en een sms-code. Uw gebruikersnaam is gelijk aan uw e-mailadres. Uw wachtwoord maakt u zelf aan. Iedere keer dat u inlogt, ontvangt u een gratis sms met een nieuwe code op uw mobiele telefoon.
Voor Mijn Hypotheek kunt u ook de handige Lloyds Bank Mijn Hypotheek app gebruiken. Het downloaden en gebruiken van de app is gratis. Om de app te kunnen gebruiken, heeft u een account voor Mijn Hypotheek nodig die u heeft geactiveerd via mijnhypotheek.lloydsbank.nl.
Met uw persoonlijke account voor Mijn Hypotheek kunt u inloggen in de app:
- Download de app in de App Store (iOS) of Google Play (Android).
- Log in met het e-mailadres en wachtwoord die u gebruikt voor Mijn Hypotheek.
- Vul de sms-code in die u ontvangt op uw mobiele telefoon.
- Kies uw eigen pincode.
- Bij de volgende inlogpoging vraagt de app om gezichtsherkenning of een vingerafdruk. Vanaf dat moment kunt u ook inloggen met gezichtsherkenning of een vingerafdruk.
Ook zonder de app kunt u inloggen op Mijn Hypotheek, via de inlogpagina op onze website.
- Klik op de link ‘E-mailadres of mobiele telefoonnummer wijzigen?' op de inlogpagina van Mijn Hypotheek. U vindt deze link onder de knop’ Wachtwoord vernieuwen’.
- Vul uw leningnummer, geboortedatum en voorletters in.
- Geef het e-mailadres op waarmee u voortaan wilt inloggen.
- U ontvangt een e-mail op het e-mailadres dat u invult.
- Open de e-mail, klik op de link en volg de stappen om verder te gaan met het instellen van uw accountgegevens. De link in de e-mail is 60 minuten geldig.
Om uw e-mailadres te wijzigen, logt u in op Mijn Hypotheek. Bij ‘Uw gegevens’ kunt u uw e-mailadres en andere contactgegevens inzien en wijzigen.
- Klik op de knop ‘Wachtwoord vernieuwen’ op de inlogpagina van Mijn Hypotheek.
- Vul uw e-mailadres in.
- U ontvangt een e-mail met een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Deze link is 5 minuten geldig.
- Klik op de link in de e-mail.
- U ontvangt een sms met een inlogcode op uw mobiele telefoonnummer. Vul de sms-code in om uw wachtwoord te wijzigen.
Neem dan telefonisch contact met ons op. U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer 020 200 83 88.
- Klik op de link ‘E-mailadres of mobiele telefoonnummer wijzigen?' op de inlogpagina van Mijn Hypotheek. U vindt deze link onder de knop’ Wachtwoord vernieuwen’.
- Vul uw leningnummer, geboortedatum en voorletters in.
- Geef het e-mailadres op waarmee u inlogt.
- U ontvangt een e-mail op het e-mailadres dat u invult.
- Open de e-mail, klik op de link en volg de stappen om verder te gaan met het instellen van uw accountgegevens. De link in de e-mail is 60 minuten geldig.
Hiervoor logt u in op Mijn Hypotheek. Klik onder in het scherm op 'Contact' en daarna op ‘Suggesties’. In dit veld kunt u uw op- en aanmerkingen aan ons doorgeven.
Als u bent ingelogd, kunt u onder in het scherm de link naar de Algemene Gebruikersvoorwaarden vinden. In deze voorwaarden leest u wat u kunt verwachten van Mijn Hypotheek, hoe Mijn Hypotheek is beveiligd en welke wijzigingen u kunt doorgeven.
De jaaropgave wordt een keer per jaar verstrekt. Dit gebeurt meestal tussen eind januari en begin februari. Na het inloggen, kunt u de jaaropgave vinden bij de tab ‘Documenten’.
Dat is helaas niet mogelijk. Iedere keer dat u inlogt, ontvangt u een sms-code op uw mobiele telefoon. Daarom heeft u een mobiele telefoon nodig om toegang te krijgen tot Mijn Hypotheek.
Digitale post
Wij versturen elk jaar meer dan 240.000 brieven. Door de post digitaal voor u klaar te zetten in Mijn Hypotheek kunnen wij ons papiergebruik verminderen en dat is beter voor het milieu. Daarnaast biedt Mijn Hypotheek u veel voordelen. Zo staan al uw hypotheekgegevens overzichtelijk en veilig op één plek en kunt u uw post altijd en overal bekijken wanneer het u uitkomt.
Zodra er nieuwe post voor u is, ontvangt u een e-mail van ons van het e-mailadres donotreply.lloydsbank@stater.nl.
Controleer uw spambox, want het kan helaas voorkomen dat onze e-mail van het e-mailadres donotreply.lloydsbank@stater.nl hierin terechtkomt. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat wij onze e-mail niet kunnen afleveren, bijvoorbeeld doordat uw e-mailadres onjuist is, uw mailbox vol zit of doordat uw mailserver niet bereikbaar is. Hierover informeren wij u dan per papieren post.
Na het inloggen vindt u alle post over uw hypotheek onder de tab ‘Documenten’.
Nadat u de brief in Mijn Hypotheek heeft geopend, kunt u deze eenvoudig opslaan op uw eigen computer.
Dat is mogelijk. Stuur dan een e-mail met uw naam en leningnummer naar hypotheek@lloydsbank.nl en zet ‘papieren post’ in het onderwerp. Wij maken dit dan gelijk voor u in orde.
Op dit moment hoeft u niet te betalen voor het ontvangen van papieren post. In de toekomst kan dit veranderen.