Bij Lloyds Bank regelt u zelf, zonder de hulp van een adviseur, de hypotheek die u nodig heeft (execution only). Zelf een hypotheek afsluiten hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Als uw situatie eenvoudig is, is een hypotheek vaak snel geregeld.
Zo werkt het
Met onze handige rekenhulpen krijgt u binnen enkele minuten inzicht in uw mogelijkheden:
Hoeveel kan ik lenen?
Vul uw gegevens in en bereken een schatting van uw maximale hypotheek en maandbedrag.
Ik heb een woning op het oog. Kan ik die betalen?
Heeft u een woning op het oog en bent u benieuwd of het binnen uw budget past? Bereken dan of de woning betaalbaar voor u is.
> Bereken of u de woning kunt kopen
Kan ik mijn hypotheek oversluiten?
Wilt u uw huidige hypotheek oversluiten naar Lloyds Bank? Bereken snel wat uw mogelijkheden zijn.
Om uw hypotheek bij ons aan te vragen, heeft u een gratis account nodig voor Mijn Aanvraag. Met dit account kunt u de gegevens die u invult tussentijds opslaan en later uw aanvraag naar ons versturen.
Om zelfstandig en zonder hulp van een adviseur een hypotheek af te sluiten, heeft u voldoende kennis over hypotheken nodig en moet u de risico's en gevolgen van uw keuzes goed kunnen inschatten. Dat testen we met een wettelijk verplichte kennis- en ervaringstoets. Vul de toets eerlijk en zelfstandig in, zonder hulp van anderen. Dan weet u of u voldoende kennis heeft om zelf een hypotheek af te sluiten. Slaagt u voor de toets? Dan kunt u direct van start met het aanvragen van uw hypotheek.
Deel uw persoonlijke en financiële gegevens met ons. Met Ockto in de Lloyds Bank Verzamelapp verzamelt u in een paar minuten uw digitale gegevens uit verschillende overheidsbronnen en deelt ze daarna veilig met ons. Wilt u geen gebruikmaken van Ockto? Vul de gegevens dan zelf in. Stel daarna uw hypotheek samen en stuur uw aanvraag naar ons toe.
We bellen u binnen twee werkdagen op om uw aanvraag en het vervolgproces met u te bespreken. Daarna ontvangt u het indicatief hypotheekaanbod. In dit aanbod leest u welk bedrag en welke rente u naar verwachting kunt krijgen en wat de voorwaarden zijn.
In het indicatief hypotheekaanbod staat welke documenten we nog van u nodig hebben. Die kunt u eenvoudig uploaden.
Met deze documenten beoordelen we of u de hypotheek die u heeft aangevraagd, kunt krijgen. Als dat zo is, dan zetten we uw bindend hypotheekaanbod voor u klaar. Dit betekent dat u zeker weet dat u de hypotheek bij ons kunt afsluiten.
Onderteken het bindend hypotheekaanbod binnen 14 dagen gemakkelijk digitaal met iDIN.
Gefeliciteerd, u kunt een afspraak maken bij de notaris voor het ondertekenen van de hypotheekakte! Is de rente op de dag dat u naar de notaris gaat lager dan de rente in het bindend hypotheekaanbod? Dan krijgt u van ons de lagere rente.
Let op: Bij een onderhandse verhoging van uw hypotheek is een bezoek aan de notaris niet nodig.

Geen advies, maar wel hulp bij het afsluiten
Als u zonder advies een hypotheek bij ons aanvraagt, betekent dat niet dat u er alleen voor staat. U kunt altijd onze Hypotheek Service Desk bellen als u vragen heeft over het aanvraagproces. Of een e-mail sturen naar hypoheekaanvraag@lloydsbank.nl.
Veelgestelde vragen over zelf online afsluiten
Maakt u gebruik van Ockto in de Lloyds Bank Verzamelapp? Dan verzamelt u in een paar minuten uw digitale gegevens uit verschillende overheidsbronnen. Met het afmaken en versturen van uw aanvraag bent u dan gemiddeld ongeveer nog 30 tot 45 minuten bezig. Vult u al uw gegevens zelf in zonder Ockto? Dan bent u wat meer tijd kwijt. Het maken van de kennis- en ervaringstoets duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
U kunt zelf online uw hypotheek afsluiten als u:
-
de kennis en ervaring heeft om te bepalen welke hypotheek bij u past
-
de gevolgen en risico’s van uw keuzes begrijpt
-
de Nederlandse taal voldoende beheerst om alle informatie en documenten goed te begrijpen
-
zelf in het huis woont of gaat wonen
-
zelf de eigenaar van het huis bent of wordt
Dat is niet mogelijk als u:
-
niet voldoet aan wat hierboven staat
-
bezig bent met scheiden, het beëindigen van een geregistreerd partnerschap of samenwonen
-
een spaar-, beleggings-, of levenhypotheek heeft
-
advies wilt over uw maximale hypotheek en maandbedrag, het samenstellen van uw hypotheek (zoals de rente, rentevastperiodes, de looptijd en de aflosvormen) en de risico’s van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, overlijden, werkloosheid en met pensioen gaan
U betaalt ons €450 behandelkosten. Wij verrekenen deze kosten bij de notaris. U ontvangt dus geen factuur. Alle kosten voor het afsluiten van de hypotheek, zoals advies- en behandelkosten, zijn onder voorwaarden aftrekbaar bij uw belastingaangifte. Geef ze op in het jaar dat u de hypotheek afsluit. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.
Welke documenten u nodig heeft voor uw hypotheekaanvraag, verschilt per situatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gangbare documenten. In het indicatief hypotheekaanbod dat u van ons ontvangt, leest u welke documenten u moet aanleveren. Maakt u gebruik van Ockto in de Lloyds Bank Verzamelapp? Dan wordt veel informatie uit deze documenten digitaal opgehaald uit overheidsbronnen zoals de Belastingdienst, UWV en DUO. Dat bespaart u flink wat tijd.
In de Wft (Wet op het financieel toezicht) staat dat we uw kennis moeten toetsen om te bepalen of deze vorm van dienstverlening bij u past. Als u een hypotheek afsluit zonder een adviseur, dan maakt u zelf belangrijke keuzes. Een verkeerde keuze kan grote financiële gevolgen voor u hebben. De toets maakt duidelijk of u:
-
begrijpt wat een hypotheek is en welke keuzes u moet maken voor uw hypotheek
-
weet wat de voorwaarden van de hypotheek zijn
-
begrijpt welke risico’s u loopt
-
kunt beoordelen of de hypotheek past bij uw huidige situatie
U kunt zich op de toets voorbereiden door onder andere de informatie over hypotheken op onze website goed door te lezen. Bekijk ook onze vergelijkingskaart en lees welke dienstverlening we bieden en wat de kosten van onze dienstverlening zijn. De toets bestaat uit 27 meerkeuzevragen. U krijgt een of meerdere vragen over deze onderwerpen:
- Uw ervaring met financiële producten
- De aflosvormen van een hypotheek
- De rente en de looptijd van een hypotheek
- Nationale Hypotheek Garantie
- De geldigheid van het hypotheekaanbod
- Belastingregels
- De risico’s van een hypotheek
- De betaalbaarheid van een hypotheek
- Pensioen
- Execution only-dienstverlening
- Energielabels
Als u niet slaagt, dan kunt u de toets opnieuw doen. U krijgt dan nieuwe vragen. Slaagt u de tweede keer ook niet? Dan kunt u via een adviseur uw hypotheek bij ons afsluiten.
Download
Heeft u een hypotheek van Bank of Scotland die uw wilt aanpassen? Zoek de voorwaarden van uw hypotheek dan hier op.
U kunt uw hypotheek verhogen zonder de hulp van een adviseur. Vul voor het verhogen van uw hypotheek dit aanvraagformulier in. En lees vooraf de informatie over het verhogen van uw hypotheek goed door. Het verhogen van uw hypotheek kan op dit moment nog niet via het online portaal. We werken er hard aan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.
Als u aan de voorwaarden van de verhuisregeling voldoet, dan kunt u het rentepercentage van uw oude hypotheek meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Dit wordt meeverhuizen genoemd. U kunt uw hypotheek meeverhuizen zonder de hulp van een adviseur. Vul voor het meeverhuizen van uw hypotheek dit aanvraagformulier in. En lees vooraf de informatie over de verhuisregeling goed door. Het meeverhuizen van uw hypotheek kan op dit moment nog niet via het online portaal. We werken er hard aan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.
Als u uw eerste hypotheek niet bij Lloyds Bank loopt, dan is het niet mogelijk om alleen een tweede hypotheek bij ons af te sluiten. Misschien is het oversluiten van uw huidige hypotheek naar Lloyds Bank een oplossing om toch een extra bedrag te lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing. Neem gerust contact op met onze Hypotheek Service Desk om uw mogelijkheden te bespreken.
Heeft u de overwaarde van uw huidige huis nodig om een ander huis te kunnen kopen? Dan kunt u een overbruggingskrediet afsluiten naast de hypotheek die u bij Lloyds Bank afsluit voor de aankoop van het huis. Het is niet mogelijk om een los overbruggingskrediet af te sluiten.
Dat is mogelijk. U kunt op twee manieren energiebesparende maatregelen meenemen in uw hypotheek. Geef in Mijn Aanvraag bij ‘Verbouwen en verduurzamen’ aan hoeveel geld u hiervoor wilt lenen en volg de verdere stappen.
U kunt kiezen uit de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. U mag deze aflosvormen met elkaar combineren.
Sluit u voor het eerst een aflossingsvrije hypotheek af? Dan is de rente die u over uw aflossingsvrije hypotheek betaalt niet aftrekbaar bij uw belastingaangifte. U heeft alleen recht op hypotheekrenteaftrek als u de hypotheek binnen 30 jaar periodiek aflost. Dit kan met een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Heeft u voor 2013 een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan blijft de rente die u voor uw bestaande aflossingsvrije hypotheek betaalt aftrekbaar.
Vraagt de verkoper u om een waarborgsom? Dan kunt u dit bedrag zelf betalen of een bankgarantie regelen. Een waarborgsom is meestal 10% van de koopsom van de woning. Een waarborgsom geeft de verkoper een extra zekerheid dat u de woning wilt kopen, omdat de verkoper de waarborgsom ontvangt als u de hypotheek toch niet krijgt en de ontbindende voorwaarden zijn verlopen. De waarborgsom wordt tijdelijk op de rekening van de notaris gestort.
Als u een bankgarantie bij ons aanvraagt, dan staan wij garant voor de betaling van de waarborgsom aan de notaris. Dit betekent dat wij de verplichting op ons nemen om het bedrag van de waarborgsom (meestal 10% van de koopsom) te betalen aan de notaris, als u uw verplichtingen aan de verkoper niet nakomt. U betaalt ons kosten voor de bankgarantie. De kosten zijn 1% van de waarborgsom. Moet u de waarborgsom betalen aan de verkoper omdat u uw verplichtingen aan de verkoper niet nakomt? Dan moet u het bedrag van de waarborgsom aan ons terugbetalen. Neem contact op met onze Hypotheek Service Desk als u een bankgarantie bij ons wilt aanvragen.
Heeft u het bindend hypotheekaanbod ondertekend? Dan heeft u 90 dagen de tijd voor het afsluiten van de hypotheek vanaf de datum waarop het indicatief hypotheekaanbod is uitgebracht. Dit betekent dat u binnen 90 dagen na het indicatief hypotheekaanbod bij de notaris de hypotheekakte moet ondertekenen.
U mag deze periode verlengen met maximaal 90 dagen als u een hypotheek aanvraagt voor een bestaande woning. Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan gaat het om maximaal 270 dagen. Het kan zijn dat u kosten (een bereidstellingsprovisie) voor het verlengen betaalt. Is de rente op de datum van het indicatief hypotheekaanbod lager dan de rente op de datum dat u de akte bij de notaris ondertekent? Dan kost u dat 0,25% van het bedrag van uw hypotheek voor iedere maand waarmee u verlengt. Verlengt u maar een deel van een maand? Dan betaalt u toch de kosten voor een hele maand. We rekenen met maanden van 30 dagen.
U hoeft ons geen annuleringskosten te betalen als u ons hypotheekaanbod laat vervallen.
U bent niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Toch kan het verstandig zijn om dat wel te doen. Een overlijdensrisicoverzekering keert geld uit als u of uw partner komt te overlijden. Met dat geld kan de hypotheek helemaal of voor een deel worden afgelost.
Vragen?
Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag snel verder.