Zelf doen of toch via uw eigen adviseur?

Als u zelf online een hypotheek bij ons afsluit, dan moet u voldoende hypotheekkennis en kennis over uw eigen financiële situatie hebben. Ook is het belangrijk dat u de risico’s en gevolgen van uw keuzes goed kunt inschatten. Wij vragen u om dit aan te tonen met een kennis- en ervaringstoets. Slaagt u niet voor deze toets? Of voelt u zich ongemakkelijk bij het zelfstandig afsluiten van een hypotheek? Sluit uw hypotheek dan af via een financieel adviseur.

Stel uw hypotheek samen

Breng uw financiële situatie in kaart. Wat is uw inkomen? Heeft u schulden? En wat is de waarde van het huis? Met deze informatie krijgt u in de online berekening direct een inschatting welk bedrag u maximaal kunt lenen. Stel daarna uw hypotheek samen en dien uw  hypotheekaanvraag in.

U ontvangt een indicatief hypotheekaanbod

Na ontvangst van uw aanvraag bellen wij u op. Wij spreken de aanvraag met u door, beantwoorden eventuele vragen en bespreken het vervolgproces met u. Daarna ontvangt u het indicatief hypotheekaanbod. Hierin staat welk bedrag en welk rentepercentage wij u naar verwachting kunnen aanbieden en onder welke voorwaarden. Dit bedrag kan afwijken van de online berekening die u heeft gemaakt bij stap 2.

Stuur het indicatief hypotheekaanbod terug

Is alles duidelijk en bent u tevreden met ons indicatief hypotheekaanbod? Onderteken dan de renteverklaring in dit aanbod en stuur deze binnen 3 weken naar ons terug. In het indicatief hypotheekaanbod staat om welke datum het precies gaat. Hierin staat ook welke documenten wij nodig hebben om uw aanvraag te kunnen beoordelen. U verzamelt deze documenten en stuurt ze aan ons op. Het indicatief hypotheekaanbod heeft voor u en Lloyds Bank nog geen verplichtingen.

Wij beoordelen uw documenten

Wij beoordelen de documenten die u heeft opgestuurd. Het kan zijn dat wij nog vragen voor u hebben of aanvullende documenten nodig hebben. Als alles in orde is, dan krijgt u een bindend hypotheekaanbod van ons.

U ontvangt een bindend hypotheekaanbod

Dit betekent dat u dan zeker weet dat Lloyds Bank u een hypotheek wil verstrekken en tegen welke voorwaarden. Hierin staan ook de hoogte van de hypotheek en het rentepercentage.

Stuur het bindend hypotheekaanbod terug

Is alles naar wens? Dan heeft u 14 dagen de tijd om het bindend hypotheekaanbod te accepteren. Dit doet u door de acceptatieverklaring bij het bindend hypotheekaanbod te ondertekenen en naar ons terug te sturen. In het bindend hypotheekaanbod leest u voor welke datum u dit moet doen.

Naar de notaris

Hebben wij de ondertekende acceptatieverklaring op tijd ontvangen? Dan heeft u 90 dagen de tijd voor het afsluiten van de hypotheek vanaf de datum die op het indicatief hypotheekaanbod staat. Dit betekent dat u binnen deze 90 dagen de hypotheekakte ondertekent bij de notaris. U mag deze periode één keer met 90 dagen verlengen. Soms betaalt u kosten voor het verlengen. U leest daar meer over in het hypotheekaanbod. Is de rente op het moment van passeren lager dan de rente in het bindend hypotheekaanbod? Dan krijgt u van ons de lagere rente.
Let op: Bij een onderhandse verhoging van uw hypotheek is een notarisbezoek niet nodig.

Bereken uw hypotheek

Start berekening