Let op: Op 1 januari 2024 veranderen een aantal hypotheekregels. Wilt u nog in 2023 een bindend hypotheekaanbod ontvangen met de regels van 2023? Lever dan uiterlijk op 17 december 2023 uw complete dossier bij ons aan.

Meer weten

Bereken uw mogelijkheden

Sluit u zelfstandig uw hypotheek af? Bedenk dan niet alleen hoeveel u kunt lenen, maar ook hoeveel u wilt lenen zodat u genoeg geld overhoudt voor andere dingen. Ook moet u zelf inschatten wat de financiële gevolgen zijn bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden. En een keuze maken uit de verschillende aflosvormen en rentevastperiodes. Met de online berekening krijgt u direct een inschatting van wat u maximaal kunt lenen. 

U slaagt voor de kennis-en ervaringstoets

U maakt onze kennis- en ervaringstoets om te kijken of u genoeg weet over hypotheken. En of u de risico's en gevolgen van uw keuzes goed kunt inschatten. Maak hiervoor eerst een account aan. Na succesvolle afronding van de toets kunt u verder met uw hypotheekaanvraag. Heeft u niet alle vragen van de toets goed beantwoord? Of voelt u zich ongemakkelijk bij het zelfstandig afsluiten van de hypotheek? Dan kunt u uw hypotheek ook altijd afsluiten via een onafhankelijk financieel adviseur.

Ontvang uw hypotheekaanbod

Dit is het indicatief hypotheekaanbod, met daarin een renteverklaring. Lees dit goed door. Heeft u vragen? Of is iets onduidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij willen graag dat u ons aanbod helemaal begrijpt. Bent u tevreden met ons indicatief hypotheekaanbod? Onderteken dan de renteverklaring en stuur deze binnen drie weken naar ons terug.

Tijdens deze stap wordt het meeste werk verzet. U verzamelt alle documenten die wij nodig hebben om uw aanvraag te kunnen beoordelen. Vanaf de datum die op het indicatief hypotheekaanbod staat, heeft u 90 dagen de tijd om de koop van het huis af te ronden. U mag deze periode met 90 dagen verlengen. Binnen die tijd moet u bij de notaris zijn geweest. Let daarom goed op de termijnen in uw koopcontract en het hypotheekaanbod. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke bedenktijd, de ontbindende voorwaarden en de overdrachtsdatum.

Afronden hypotheekaanvraag

Hebben wij alle informatie ontvangen en positief beoordeeld? Dan wordt uw aanvraag akkoord gegeven. U ontvangt nu het bindend hypotheekaanbod. Dit bindend hypotheekaanbod houdt in dat u nu zeker weet dat Lloyds Bank u de hypotheek wil verstrekken. Vanaf dit moment heeft u twee weken de tijd om dit aanbod te accepteren. U ondertekent het bindend hypotheekaanbod en stuurt het naar ons terug. Maak dan een afspraak met de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen. Na het ondertekenen is uw hypotheek definitief rond, vindt de overdracht plaats en ontvangt u de sleutels van uw nieuwe huis!

Bereken uw hypotheek

Start berekening