Welke aflosvorm past bij u?

  Annuïteitenhypotheek Lineaire hypotheek Aflossingsvrije hypotheek (max. 50% van de marktwaarde)
Kenmerk Zekerheid dat u de hypotheek helemaal aflost
De verduurzamingshypotheek is een annuïteitenhypotheek
Zekerheid dat u de hypotheek helemaal aflost U bouwt tijdens de looptijd geen vermogen op voor het aflossen van de hypotheek
Opbouw maandlasten Rente en aflossing Rente en aflossing Rente
Bruto maandlasten tijdens rentevastperiode Gelijk Dalend Gelijk
Netto maandlasten tijdens rentevastperiode Stijgend Dalend Gelijk
Hypotheekrenteaftrek De rente is aftrekbaar als u aan de belastingregels voldoet. De rente is aftrekbaar als u aan de belastingregels voldoet. Heeft u uw hypotheek afgesloten voor 1 januari 2013? Dan is de rente nog aftrekbaar als u aan de belastingregels voldoet.
Aflossen Tijdens de looptijd in uw maandlasten Tijdens de looptijd in uw maandlasten Op de einddatum met de verkoopopbrengst van uw huis of eigen geld
Actuele rentes Bekijk rentes Bekijk rentes Bekijk rentes
  Meer over annuïteitenhypotheek Meer over lineaire hypotheek Meer over aflossingsvrije hypotheek

Voor starters en doorstromers: annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek

Bent u een starter op de woningmarkt? Of heeft u al een hypotheek en wilt u een hypotheek waarbij u elke maand aflost? Dan zijn de annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek iets voor u.

Belangrijk om te weten over de aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek is niet voor iedereen geschikt. Alleen als u een hypotheek heeft van voor 1 januari 2013, heeft u, als u aan de voorwaarden van de Belastingdienst voldoet, recht op hypotheekrenteaftrek. Koopt u een ander huis? Dan kunt u uw huidige aflossingsvrije hypotheek meenemen tot maximaal 50% van de marktwaarde van uw nieuwe huis. Maar het aflossingsvrije deel mag nooit meer zijn dan u nu heeft.

Bent u starter? Dan mag u een nieuwe aflossingsvrije hypotheek afsluiten tot maximaal 50% van de marktwaarde van uw huis. Sinds 2013 heeft u voor een aflossingsvrije hypotheek geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Ook is het met een aflossingsvrije hypotheek niet mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Daardoor is een aflossingsvrije hypotheek minder interessant voor starters.

Voor doorstromers: spaarhypotheek, levenhypotheek en effectenhypotheek

Tot 1 januari 2013 kon u kiezen voor aflosvormen zonder maandelijkse aflossing: de spaarhypotheek, levenhypotheek en effectenhypotheek. Heeft u al een van deze aflosvormen bij Lloyds Bank? En koopt u een ander huis? Dan kunt u onze Hypotheek Service Desk vragen of u deze aflosvorm kunt meenemen. Heeft u een levenhypotheek bij een andere hypotheekverstrekker? Dan is het misschien mogelijk om deze over te sluiten naar Lloyds Bank. Deze aflosvormen zijn niet beschikbaar voor starters.
Meer over deze aflosvormen

Hypotheek regelen

U kunt uw hypotheek op twee manieren afsluiten: zelf online of via een onafhankelijke adviseur.

Meer weten