Wordt het moeilijk om de volgende hypotheekbetaling te doen? Pak gerust de telefoon en bel ons. Dan gaan wij samen op zoek naar een oplossing. Ook als u nog geen betalingsachterstand heeft.
Bij Lloyds Bank weten we: het leven kan anders lopen
Het leven zit vol verrassingen. Leuke en minder leuke. Maar wat er ook gebeurt: zolang de lening voor uw huis nog niet is afgelost, moet u elke maand uw hypotheek betalen. Dus als uw inkomen daalt of uw uitgaven flink stijgen, kan hier soms een probleem ontstaan. Wacht dan vooral niet tot uw financiële buffer helemaal op is, maar neem contact met ons op. Samen zoeken wij naar een oplossing.
Waar kan een betalingsprobleem door ontstaan?
Minder inkomen
Bent u tijdelijk niet in staat om uw hypotheek te betalen omdat uw inkomen is gedaald? Of draait uw onderneming minder goed? Neem contact met ons op. Misschien is het beter om uw hypotheek anders in te richten. Of kunnen wij een betalingsregeling met u afspreken.
U heeft dubbele maandlasten
Krijgt u uw oude huis niet verkocht en zit u daardoor met dubbele lasten? Misschien kunnen wij u helpen om deze periode te overbruggen of te verkorten. Neem contact met ons op, dan proberen wij in overleg met u tot een oplossing te komen.
U verkoopt uw huis met een restschuld
Levert de verkoop van uw huis niet genoeg geld op om uw hypotheek volledig af te lossen? Dan houdt u een restschuld over. In sommige gevallen kunt u dan de restschuld financieren met de hypotheek op uw nieuwe huis. Ook kunnen wij samen met u kijken naar een regeling voor het terugbetalen van uw restschuld.
U gaat scheiden
Ook in uw privésituatie loopt het soms anders dan verwacht. Bij een scheiding moet u beslissen wat er met het huis gebeurt: verkopen of erin blijven wonen? Als het financieel mogelijk is, kan één van u in het huis blijven wonen. Zo niet, dan is het vaak verstandiger om samen het huis te verkopen. Beide beslissingen hebben gevolgen voor uw hypotheek: in het eerste geval moet u die overzetten op één naam. In het tweede geval lost u uw hypotheek helemaal af.
4Uw partner is overleden
Ook als uw partner overlijdt, moet u de afweging maken: verkopen of er blijven wonen. Veel hangt af van de financiële maatregelen die u samen met uw partner heeft getroffen. Is er ooit een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Krijgt u een uitkering uit de pensioenregeling van uw partner? Kortom: u zult uw financiële situatie in kaart moeten brengen. Dat kan met het gratis Persoonlijk Budgetadvies van Nibud.
5Wat kunt u doen?
Gratis Persoonlijk Budgetadvies van Nibud
Als u krap bij kas zit, is het extra belangrijk dat u goed inzicht heeft in uw inkomsten en uitgaven. Zonder dit inzicht is het moeilijk een goede oplossing te vinden. Daarom is het slim om alvast met de gratis online tool van het Nibud aan de slag te gaan. U krijgt dan een helder beeld waaraan u uw geld allemaal uitgeeft. En hoe u uw geld uitgeeft in vergelijking met anderen. U krijgt meteen tips om meer grip te krijgen op uw uitgaven: Persoonlijk Budgetadvies.
Geen werk? Kijk op werk.nl
Als u te weinig inkomsten heeft, kunt u misschien op zoek naar een (andere) baan. Op werk.nl van UWV vindt u alles over werk zoeken en succesvol solliciteren. Denk aan vacatures, trainingen en tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.
Samen vinden wij een oplossing
Als u uw hypotheek niet betaalt, dan nemen wij contact met u op. Dan gaan wij samen met u op zoek naar een oplossing. Dit zijn enkele voorbeelden van oplossingen die wij met u kunnen bespreken:
- Betalingsregeling
Een mogelijke oplossing is dat wij een betalingsregeling met elkaar afspreken. U spreekt met ons af hoe en wanneer u uw openstaande betalingen gaat betalen. - U maakt gebruik van een budgetcoach of jobcoach.
- Wij kijken of uw hypotheek kan worden aangepast om de betaalbaarheid te verbeteren.
- U verkoopt uw huis
Soms is het verkopen van uw huis de beste optie. Met de verkoopopbrengst lost u uw hypotheek of een deel van uw hypotheek af.
Meer weten? Download onze brochure 'Betalingsproblemen'.
Lukt het niet?
Lukt het u niet om u aan de betalingsregeling te houden? Of komen wij er samen niet uit terwijl de betalingsachterstand toeneemt? Dan krijgt u mogelijk met deze stappen te maken:
Als u langere tijd uw hypotheek niet betaalt, dan melden wij uw betalingsachterstand bij het Bureau Krediet Registratie. Dat is verplicht. Hierdoor kunt u in de toekomst minder snel of helemaal geen leningen meer afsluiten bij banken. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, leest u op mijnkredietregistratie.nl.
Deze stap zetten wij natuurlijk liever niet. Maar als het moet, schakelen wij een deurwaarder in. De deurwaarder zorgt er dan voor dat u de verschuldigde bedragen alsnog betaalt. Dat kan hij doen door bijvoorbeeld (een deel van) uw spullen op te eisen en die te verkopen.
Dit gebeurt gelukkig zelden. Maar zien wij geen andere mogelijkheid om ons geld terug te krijgen? Dan kunnen wij een notaris opdracht geven om uw huis te verkopen.
Vragen?
Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag snel verder.