Wat kunt u maximaal lenen?

Met de online rekenhulp krijgt u binnen een paar minuten een schatting van het bedrag dat u kunt lenen.

Bereken uw maximale hypotheek

Stappenplan eerste huis kopen

 • Voordat u op huizenjacht gaat, is het prettig om te weten hoeveel u ongeveer kunt lenen. Bedenk niet alleen hoeveel u kunt lenen, maar ook hoeveel u wilt lenen zodat u genoeg geld overhoudt voor andere dingen. Bijvoorbeeld voor vakanties, uw hobby of sport. Een eerste berekening van uw maximale hypotheek maakt u eenvoudig zelf online met onze rekenhulp. Ook kunt u dit bespreken met een onafhankelijk financieel adviseur. Het eerste gesprek met een adviseur is meestal gratis.

 • Weet u hoeveel u ongeveer kunt lenen? En waar en in wat voor soort huis u wilt wonen? Dan kan de huizenjacht beginnen. Kijk bijvoorbeeld op Funda.nl. Wilt u liever hulp bij uw zoektocht? Schakel dan een aankoopmakelaar in bij het vinden van een huis dat bij u past. Lijkt een huis te voldoen aan uw wensen? Dan maakt u een afspraak voor een bezichtiging.

 • Heeft u het huis gevonden dat u wilt kopen? Dan begint het onderhandelingstraject. Welk openingsbod legt u (via uw makelaar) op tafel? En wordt het bod door de verkopende partij geaccepteerd?

 • Bent u een prijs overeengekomen met de verkoper? Gefeliciteerd! Dan kunt u het voorlopig koopcontract ondertekenen. Het koopcontract is minder voorlopig dan u misschien denkt. Als koper heeft u drie dagen bedenktijd. Dit betekent dat u binnen drie dagen zonder financiële gevolgen van de koop kunt afzien. Na deze drie dagen zit u aan de koop vast, tenzij er ontbindende voorwaarden in het koopcontract zijn opgenomen. Bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde over de financiering. U kunt dan nog van de koop af als de hypotheekverstrekker u een hypotheek weigert.

 • Bij Lloyds Bank kunt u uw hypotheek op twee manieren afsluiten: zelf online of via een onafhankelijke adviseur. In de voorwaarden van uw koopcontract staat hoeveel tijd u heeft voor het afsluiten van uw hypotheek. Let op: dit is een belangrijke datum.

 • Is de hypotheek rond? Dan kunt u naar de notaris voor het ondertekenen van de hypotheekakte en de transportakte (het passeren). Daarna bent u officieel de eigenaar van het huis en kunt u de sleutels in ontvangst nemen. Als klant van Lloyds Bank kunt u gebruikmaken van de Excellent Notarisservice. Met deze service bent u verzekerd van een vast en scherp tarief voor de diensten van een betrouwbaar en gekwalificeerd notariskantoor.
  Lees wat een notaris voor u regelt

Let op de extra kosten

Naast de aankoopprijs van het huis betaalt u ook extra kosten. Bijvoorbeeld overdrachtsbelasting, notariskosten en eventuele kosten voor een financieel adviseur of makelaar. Ook het type woning (bestaande bouw of nieuwbouw) is van invloed. Een deel van deze kosten mag u als aftrekpost opgeven bij de belastingaangifte. Bereid u dus goed voor zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Belangrijk om te weten over de hypotheek

Wat is een hypotheek?

U leent geld van ons om een huis te kopen of te verbouwen. Een hypotheek is een lening met een huis als onderpand. Dat betekent dat wij uw huis mogen verkopen als u bijvoorbeeld de hypotheek niet terugbetaalt of de rente niet betaalt. U geeft ons daarom een recht van hypotheek op uw huis.
Hoe werkt een hypotheek?

Aflosvormen voor een eerste huis

U kunt kiezen uit drie aflosvormen: de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek.
Vergelijk aflosvormen

Hypotheekrente

U betaalt rente over uw hypotheek. De hoogte van de rente hangt onder andere af of u voor een variabele of vaste rente kiest. En als u voor een vaste rente kiest voor hoeveel jaar de rente vaststaat. Ook maakt het uit hoeveel procent van de woningwaarde u leent.
Bekijk onze actuele rentes

Nationale Hypotheek Garantie

Als u in aanmerking komt voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie), dan beperkt u de financiële risico’s van een koophuis. Bijvoorbeeld al u de hypotheek niet meer kunt betalen door werkloosheid, een echtscheiding of arbeidsongeschiktheid. Om NHG te krijgen, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Alles over NHG 

Bouwdepot of duurzaamheidsdepot

Wilt u verbouwen of verduurzamen? Of een nieuwbouwhuis kopen? Dan heeft u misschien een bouwdepot of duurzaamheidsdepot nodig. Een bouwdepot is een aparte rekening waarmee u de bouw, verbouwing of verduurzaming van uw huis kunt betalen. 
Lees meer over het bouwdepot en duurzaamheidsdepot

Voorwaarden van de hypotheek

Sluit u een Lloyds Bank Hypotheek af? Hieronder leest u wat de belangrijkste voorwaarden zijn.

Maximale hypotheek
 • Met NHG: tot en met 100% van de marktwaarde van uw huis (met energiebesparende voorzieningen tot en met 106%)
 • Zonder NHG: tot en met 90% van de marktwaarde van uw huis
Uw rente daalt mee
 • De rente uit ons hypotheekaanbod of de rente op het moment van ondertekenen van de hypotheekakte (als de rente voor de Lloyds Bank Hypotheek in dezelfde tariefklasse dan lager is)
 • Automatisch een lagere rente als uw hypotheek door (extra) aflossen in een lagere tariefklasse valt
Geldigheid hypotheekaanbod Binnen 90 dagen na de datum op het indicatief hypotheekaanbod moet u bij de notaris zijn geweest voor het ondertekenen van de hypotheekakte.
Verlengen hypotheekaanbod U kunt deze periode met 90 dagen verlengen. Soms betaalt u hier kosten voor (als de rente van de door u gekozen rentevastperiode is gestegen).
Uit welke rentevastperiodes kunt u kiezen? Variabel, 1, 5, 6, 10, 15, 20, 30 jaar
Meer over variabele en vaste rente
Extra aflossen zonder kosten 10% per kalenderjaar
Meer over extra aflossen
Uit welke aflosvormen kunt u kiezen?
Overlijdensrisicoverzekering U bent niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Toch kan het verstandig zijn om dit wel te doen.
Meer over deze verzekering

Bekijk alle voorwaarden

Hypotheekrenteaftrek

De rente die u over uw hypotheek betaalt, kunt u onder voorwaarden aftrekken van uw belastbaar inkomen in box 1 (belastbaar inkomen uit werk en woning). Dit wordt hypotheekrenteaftrek genoemd.
Meer over hypotheekrenteaftrek

Ook regelen

Taxatie

Kiest u voor een hypotheek bij Lloyds Bank? Dan heeft u meestal een taxatierapport van een onafhankelijk taxateur nodig. Via onze taxatieservice kunt u eenvoudig een taxatie aanvragen die voldoet aan de eisen. Soms kunt u ook gebruikmaken van een hybride taxatie.
Taxatie aanvragen

Bouwkundige keuring

Wilt u naast een taxatie meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat van het huis? Dan is het verstandig om een onafhankelijke bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zodat u goed weet wat u koopt.
Bouwkundige keuring regelen

Notaris

De laatste stap voor u de sleutels van uw nieuwe huis ontvangt, is een bezoek aan de notaris. Als klant van Lloyds Bank regelt u een notaris voordelig en makkelijk via de Excellent Notarisservice.
Notaris regelen

Hypotheek regelen

U kunt uw hypotheek op twee manieren afsluiten: zelf online of via een onafhankelijke adviseur.

Meer weten