Wijzigingen die nog niet in de Hypotheekgids staan

 • Vanaf 1 juli 2021 is het voor hypotheekaanvragen mogelijk om in bepaalde gevallen een desktoptaxatie aan te leveren. Het gaat om de volgende situaties:

  - Voor aanvragen met NHG is een desktoptaxatie toegestaan tot maximaal 90% van de LTV
  - Voor aanvragen zonder NHG is een desktoptaxatie toegestaan tot maximaal 65% van de LTV.
  - Bij een overbrugging waar de woning nog niet is verkocht, is een desktoptaxatie toegestaan tot maximaal 90% van de LTV.
  - Er mag geen sprake zijn van nieuwbouw. Of van het verbouwen van een bestaande woning.

  Wij accepteren op dit moment alleen de desktoptaxatie van Calcasa.

  Voor wijzigingen bij bestaande hypotheken blijft het tot 1 juli 2022 mogelijk om een WOZ-waarde in combinatie met een Calcasa rapport te gebruiken om een waarde aan te tonen.

 • Is de verkoopopbrengst van een woning in werkelijkheid hoger dan het bedrag waar rekening mee is gehouden bij de hypotheek voor de nieuwe woning? Dan mag uw klant deze extra opbrengst gebruiken om zonder vergoeding extra op de hypotheek af te lossen. Voor deze extra aflossing gelden een aantal regels:

  ✓ Uw klant gebruikt het geld dat vrij komt uit de overwaarde van de verkoop van zijn/haar vorige woning.

  ✓ Uw klant doet de extra aflossing binnen 1 maand na de verkoop van zijn/haar vorige woning, maar altijd binnen 12 of 24 maanden na de ingangsdatum van de nieuwe hypotheek. Als uw klant bestaande bouw koopt, dan gebruikt hij/zij de extra verkoopopbrengst binnen 12 maanden na de ingangsdatum van de nieuwe lening om extra af te lossen. Koopt uw klant een nieuwbouwwoning? Dan moet dit binnen 24 maanden na deze datum.

  Hier vindt u meer informatie over extra aflossen.

Documenten

Bekijk de pagina met downloads voor financieel adviseurs.

Downloads