Wilt u weten wanneer uw rentevastperiode afloopt? Bekijk alle belangrijke informatie over uw hypotheek in Mijn Hypotheek

Wat staat er in het renteaanbod?

Ongeveer drie maanden voordat uw rentevastperiode afloopt, ontvangt u een nieuw renteaanbod van ons. In dit renteaanbod vindt u de volgende informatie:

  • Wanneer uw rentevastperiode eindigt
  • Wat de rente is als u kiest voor dezelfde rentevastperiode als u nu heeft
  • Wat de rente is als u kiest voor een andere rentevastperiode
  • Hoe u het renteaanbod accepteert
  • Welke andere mogelijkheden u heeft aan het einde van uw rentevastperiode

Zo zet u uw rente opnieuw vast

U accepteert het renteaanbod

Voor elk leningdeel waarvan de rentevastperiode afloopt, kunt u een nieuwe rentevastperiode kiezen. U kunt de rente weer voor dezelfde periode vastzetten. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een kortere of langere rentevastperiode. De periode die u kiest, mag niet langer zijn dan het einde van de looptijd van het leningdeel. U betaalt geen kosten voor het verlengen van uw rentevastperiode.

Kiest u voor dezelfde rentevastperiode? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt dan automatisch de rente die hoort bij de rentevastperiode die u de vorige keer ook heeft gekozen. Wilt u een andere rentevastperiode? Dan kunt u dit het snelst aan ons doorgeven via Mijn Hypotheek. Of gebruik het volmachtformulier bij de brief. Stuur het ondertekende volmachtformulier via e-mail naar mailservicedesk@stater.nl.

U gaat niet akkoord met het renteaanbod

Gaat u niet akkoord met ons renteaanbod? Dan kunt u uw hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. De rentevastperiodes van uw leningdelen moeten dan wel op dezelfde datum aflopen. Sluit u op de datum waarop uw rentevastperiode afloopt uw hypotheek over naar een andere hypotheekverstrekker? Dan betaalt u ons geen vergoeding voor het eerder aflossen van uw hypotheek.

Altijd de laagste rente

De rente kan wijzigen in de periode tussen de datum op het renteaanbod en de ingangsdatum van uw nieuwe rentevastperiode. Wij zetten uw rente vast tegen de laagste van deze twee rentes.

Bekijk actuele rentes

Kosteloos aflossen aan einde rentevastperiode

Wilt u (extra) aflossen om het risico op een restschuld te beperken? Aan het einde van uw rentevastperiode kunt u een leningdeel waarvan de rentevastperiode afloopt kosteloos aflossen. Wilt u leningdelen waarvan de rentevastperiode niet afloopt, ook aflossen? Dan betaalt u daar mogelijk een vergoeding voor.

Andere mogelijkheden

Als u dan toch bezig bent, neem dan uw hele hypotheek onder de loep. Het einde van uw rentevastperiode is een goed moment om hierover na te denken. Hieronder ziet u welke andere mogelijkheden u heeft, niet alleen aan het einde van uw rentevastperiode, maar op elk moment.

Overweeg de risico’s die horen bij uw keuzes. Neem voor advies over deze mogelijkheden contact op met een financieel adviseur. De kosten voor advies verschillen per adviseur. Vraag hier dus vooraf naar.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag snel verder.

Contact