Het depositogarantiestelsel in het kort

  • Uw spaargeld is gegarandeerd tot een bedrag van €100.000 per rekeninghouder. Gaat Lloyds Bank failliet? Dan krijgt u uw spaargeld terug tot maximaal dit bedrag.
  • Banken die gevestigd zijn in de Europese Unie vallen onder het depositogarantiestelsel van hun thuisland. Lloyds Bank GmbH is een Duitse bank die in Nederland de handelsnaam Lloyds Bank gebruikt. Uw Internet Spaarrekening bij Lloyds Bank valt dus onder het Duitse depositogarantiestelsel dat wordt uitgevoerd door het Entschädigungseinrichtung deutscher Banken.

Belangrijk om te weten

Uw spaargeld is, net als onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, beschermd tot een bedrag van €100.000 per rekeninghouder. Soms is uw spaargeld extra beschermd tot een bedrag van €500.000. Bijvoorbeeld als u tijdelijk geld op uw spaarrekening heeft voor het kopen of verkopen van uw huis. Hiervoor gelden bepaalde voorwaarden.

Een nadeel kan zijn dat de informatie van het EdB alleen in het Duits en Engels beschikbaar is. Ook als u contact met het EdB opneemt moet u dat in het Duits of Engels doen. Heeft u contact met ons? Dan is dat natuurlijk wel in het Nederlands.

Meer informatie

Op het informatieblad depositogarantiestelsel leest u de belangrijkste informatie over het depositogarantiestelsel.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze Spaar Service Desk of lees onze veelgestelde vragen.