Mijn Hypotheek

Wilt u weten welke rente u nu betaalt? En wanneer uw rentevastperiode afloopt? Log dan in op Mijn Hypotheek.

internet banking

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen

  • U profiteert direct van een lagere rente.
  • Als uw maandbedrag omlaag gaat, houdt u maandelijks een bedrag over. Dit bedrag kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het extra aflossen van uw hypotheek.
  • U heeft voor een nieuwe periode zekerheid over het maandbedrag dat u betaalt.
  • De vergoeding die u betaalt, is meestal aftrekbaar bij uw aangifte inkomstenbelasting.

Nadelen

  • Het is niet te voorspellen hoe de rente zich in de toekomst ontwikkelt. De rente kan nog verder dalen of gelijk blijven. Daarom kan het voordeliger zijn om te wachten tot uw rentevastperiode afloopt. Op dat moment kunt u een nieuwe rente kiezen zonder dat u daar een vergoeding voor betaalt.

Belangrijk om te weten

  • Het wijzigen van uw rentevastperiode is niet altijd verstandig. Denk goed na of de kostenbesparing opweegt tegen de vergoeding die u moet betalen. Het loont alleen als u deze vergoeding met de lagere maandlasten kunt 'terugverdienen'.
  • U kunt het tussentijds aanpassen van uw rentevastperiode rechtstreeks met ons regelen. U betaalt ons geen behandelkosten voor deze aanpassing. Wilt u liever advies bij het maken van uw keuze? Schakel dan een financieel adviseur in. De kosten voor dit advies kunnen per adviseur verschillen. Vraag hier dus vooraf naar.

Waarom betaalt u een vergoeding?

Als u een hypotheek bij ons afsluit, dan kopen wij geld in voor de periode dat u het geld van ons leent. Hier betalen wij rente voor. Past u uw rentevastperiode eerder dan verwacht aan? Dan moeten wij deze rente blijven betalen totdat uw rentevastperiode is afgelopen. Is de rente op dat moment hoger? Dan kunnen wij het geld opnieuw gebruiken en hoeft u geen kosten te betalen. Als de rente lager is, dan maken wij kosten. U betaalt de werkelijke kosten van de misgelopen rente aan ons terug. Wij brengen u geen andere kosten in rekening voor het tussentijds aanpassen van uw rentevastperiode.

Hoe wordt de vergoeding berekend?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van een aantal variabelen zoals de resterende duur van uw rentevastperiode, de rente die u nu betaalt en de actuele rente. In uw hypotheekvoorwaarden leest u hier meer over.

Wanneer is het niet mogelijk om de rente tussentijds aan te passen?

In deze gevallen is het niet mogelijk om uw rentevastperiode tussentijds aan te passen:

Wilt u de rentevastperiode van uw spaarhypotheek tussentijds aanpassen? Dan raden wij u aan om een financieel adviseur in te schakelen.

Nieuwe voorwaarden

Na een tussentijdse renteaanpassing ontvangt u nieuwe voorwaarden die voor uw hele hypotheek gelden. Ook als uw hypotheek uit twee of meer leningdelen bestaat en u maar voor één leningdeel voor een tussentijdse aanpassing van de rente kiest.

Hoe vraagt u een tussentijdse renteaanpassing aan?

Stuur een e-mail naar hypotheek@lloydsbank.nl onder vermelding van uw hypotheek- en leningdeelnummer. Of vraag eerst een voorlopige terugbetaalnota op. In de voorlopige terugbetaalnota staat een indicatie van het bedrag van de vergoeding die u betaalt. Dit regelt u het snelst in Mijn Hypotheek.

Vragen?

U kunt uw hypotheek op twee manieren afsluiten: zelf online of via een onafhankelijke adviseur.

Contact