Doe de gratis oversluitcheck

Wilt u snel weten of oversluiten naar Lloyds Bank voordelig voor u kan zijn? Met onze oversluitcheck krijgt u snel een indicatie of u kunt besparen op uw maandlasten. De oversluitcheck wordt in een nieuw tabblad naast deze webpagina geopend.

Doe de oversluitcheck

Let op: Heeft u een spaarhypotheek? Dan is oversluiten misschien niet geschikt voor u. Wilt u weten wat in uw situatie mogelijk is? Vraag dan advies aan een onafhankelijk financieel adviseur.

Heeft u al een hypotheek bij Lloyds Bank?

Dan is het misschien mogelijk om bij Lloyds Bank te blijven, maar met een lagere rente.

Bekijk uw mogelijkheden

Wat is oversluiten?

Als u uw hypotheek oversluit, lost u uw hele hypotheek bij uw huidige hypotheekverstrekker af. Daarvoor in de plaats sluit u een nieuwe hypotheek af bij een andere hypotheekverstrekker. Met deze nieuwe hypotheek betaalt u uw huidige hypotheek terug. 

Waar moet u op letten als u wilt oversluiten?

Of oversluiten interessant voor u is, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van:

 • de rente die u nu betaalt en de rente die u gaat betalen
 • de einddatum van uw huidige rentevastperiode
 • de hoogte van de notaris- en taxatiekosten en de eventuele advieskosten van een financieel adviseur
 • de eventuele vergoeding (boeterente) die u betaalt voor het vervroegd aflossen van uw huidige hypotheek
  De hoogte van deze vergoeding hangt af van de voorwaarden van uw huidige hypotheek. Lost u uw hypotheek af op de einddatum van uw rentevastperiode of betaalt u een variabele rente? Dan hoeft u deze vergoeding meestal niet te betalen.

Let hier dus goed op of laat u informeren, zodat u zeker weet dat u de kosten die u maakt ook terugverdient.

Voordelen van een hypotheek bij Lloyds Bank

Omdat wij al bijna 60 jaar hypotheken aanbieden in Nederland, weten wij wat er speelt en waar onze klanten behoefte aan hebben. De Lloyds Bank Hypotheek biedt dan ook meer dan alleen een aantrekkelijke rente. Eerlijke voorwaarden bijvoorbeeld, een goede service en andere pluspunten.
Ontdek meer pluspunten

In 3 stappen uw hypotheek oversluiten

 • Bereken in een paar minuten of u kunt besparen op uw maandlasten.

  Aan de slag

 • Vraag een voorlopige terugbetaalnota op bij uw huidige hypotheekverstrekker. Dit is een voorlopig overzicht waarop staat hoe hoog de hypotheekschuld is die u moet terugbetalen. Ook staat hierop of u een vergoeding betaalt als u uw hypotheek eerder aflost en hoe hoog die vergoeding is. Uw huidige hypotheekverstrekker maakt voor de dag dat u uw huidige hypotheek aflost een definitieve terugbetaalnota op. Die kan lager of hoger uitvallen dan de voorlopige terugbetaalnota omdat de actuele rente kan zijn veranderd.

 • Is oversluiten interessant voor u? Bij ons kiest u zelf hoe u de hypotheek aanvraagt. Regel het zelf, via onze website, zonder advies. Of schakel een onafhankelijk financieel adviseur in. Een adviseur informeert, adviseert en begeleidt u persoonlijk bij het afsluiten van uw hypotheek.

Hypotheek regelen

U kunt uw hypotheek op twee manieren afsluiten: zelf online of via een onafhankelijke adviseur.

Meer weten