Voor wie is de Starterslening?

Een Starterslening is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor uw eerste koophuis. Met een starterslening kunt u een huis kopen, dat meer kost dan u kunt lenen op basis van uw inkomen. De Starterslening is altijd een aanvulling op uw normale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Hoogte van de Starterslening

Een Starterslening wordt betaald door de gemeente en afgegeven door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Hoe hoog de lening is, verschilt van gemeente tot gemeente. 

Voorwaarden Starterslening

Voor de Starterslening gelden bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn per gemeente anders. Zo stelt de ene gemeente meer geld beschikbaar dan de andere. En sommige gemeenten hebben als voorwaarde dat u al in die gemeente moet wonen om in aanmerking te komen voor de lening. Maar in alle gevallen geldt dat:

  • de rente van uw hypotheek minimaal 10 jaar vast moet staan
  • u de hypotheek tussentijds niet mag verhogen
  • u de eerste 3 jaar geen rente betaalt over de Starterslening
  • de rente voor de Starterslening 15 jaar vaststaat
  • u de starterslening altijd boetevrij mag aflossen

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden op SVn.nl of de website van uw gemeente.

Starterslening bij uw Lloyds Bank Hypotheek

Ook als u bij Lloyds Bank uw hypotheek afsluit, komt u mogelijk in aanmerking voor een Starterslening. U moet uw hypotheek dan afsluiten met behulp van een financieel adviseur. Denkt u dat u voldoet aan de voorwaarden voor een Starterslening? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt.

Hypotheek regelen

U kunt uw hypotheek op twee manieren afsluiten: zelf online of via een onafhankelijke adviseur.

Meer weten