Ongeveer 3 maanden voordat uw rentevastperiode afloopt, ontvangt u bericht van ons. Lloyds Bank biedt u voor elk leningdeel waarvan de rentevastperiode eindigt, standaard dezelfde rentevastperiode aan die u nu ook heeft, met de bijbehorende actuele hypotheekrente. Hierbij wordt rekening gehouden met de tariefklasse die van toepassing is op uw hypotheek. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere rentevastperiode. Als u kiest voor een andere rentevastperiode, dan kunt u dit snel en eenvoudig aan ons doorgeven via Mijn Hypotheek of met het volmachtformulier dat bij de brief is gevoegd. Het ondertekende volmachtformulier kunt u per e-mail sturen naar hypotheek@lloydsbank.nl.

Uw nieuwe rentevastperiode en bijhorende rente gaat aansluitend in na afloop van de huidige rentevastperiode. Het kiezen van een nieuwe rentevastperiode kost u niets.

Het einde van uw rentevastperiode kan ook een goed moment zijn om na te denken over uw huidige hypotheek. Bijvoorbeeld of uw hypotheek(vorm) nog aansluit bij uw persoonlijke en financiële situatie en toekomstplannen. Of misschien wilt u (extra) aflossen om de kans op een restschuld te beperken.  Overweeg hierbij de risico’s die horen bij uw keuzes. Voor advies over welke rentevastperiode u het beste kunt kiezen, verwijzen wij u naar een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Tussentijds uw rente wijzigen

Met de huidige lage rentestand kan het aantrekkelijk lijken om uw rente tussentijds te wijzigen. Het wijzigen van uw rentevastperiode is mogelijk, daarvoor betaalt u wel een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van een aantal variabelen zoals de resterende duur van uw rentevastperiode, uw huidige hypotheekrente en de actuele hypotheekrente.

Het wijzigen van uw rentevastperiode is niet altijd verstandig. Denk goed na of de kostenbesparing of voordeel opweegt tegen de vergoeding die u moet betalen. Het loont alleen als u deze vergoeding met de lagere maandlasten kunt 'terugverdienen'. Een onafhankelijke adviseur kan hulp bieden bij uw keuze.  

Wilt u een indicatie van de vergoeding ontvangen? Vraag dan een zogeheten pro-forma-aflosnota op via hypotheek@lloydsbank.nl onder vermelding van ‘Pro-forma-aflosnota’ en uw hypotheek- en leningdeelnummer.